Ogurčák sa stal novým hráčom Olympiakosu Pireus

SITA
31.8.2015 16:08

Slovenský volejbalový reprezentant František Ogurčák bude v kariére pokračovať v gréckom klube Olympiakos Pireus. Tridsaťjedenročný smečiar naposledy pôsobil v poľskom tíme ASZ Olsztyn.

Ogurčák sa stal novým hráčom Olympiakosu Pireus
SITA/Diana Černáková

"Dlho som ponuku zvažoval. Uistili ma však, že klub je dobre zabezpečený, o čom svedčia aj ambície futbalistov či basketbalistov. Olympiakos má iba najvyššie ciele, po roku sa chce vrátiť na majstrovský trón, z ktorého ho zosadil PAOK Solún. Bol som majstrom Slovenska, Česka, Belgicka či vicemajstrom Talianska, bolo by pekné získať titul aj v ďalšej krajine," povedal Ogurčák pre denník Šport.

O najlepšieho volejbalistu Slovenska z rokov 2006 a 2007 mali záujem talianske tímy Latina a Piacenza. "Bude to znieť možno smiešne, ale presvedčila ma aj ekonomická situácia. Talianske kluby tlačia rozpočty a výplaty dole. Olympiakos navyše trénuje Talian Roberto Piazza, ktorý ma svojho času viedol v talianskom Sisleyi Belluno. Je to vôbec najlepší kouč, akého som zažil," dodal Ogurčák, ktorý figuruje v 16-člennej širšej nominácii Slovenska na tohtoročné ME do Bulharska a Talianska.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi hral na Slovensku v Trenčíne a Púchove, ďalšie tri roky pôsobil v českom Kladne a dva v belgickom Roeselare. V Taliansku odohral štyri sezóny v najvyššej súťaži A1 v dresoch Perugie, Belluna, Piacenzy a Viba a dve v A2 (Bassano, Janov). S Perugiou a Piacenzou získal Vyzývací pohár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok