Uniklo video, ktoré ukazuje vyčíňanie teroristov v Londýne

TA3 TASR
8.6.2017 13:15

Trojica islamistov sa priblížila k nič netušiacim ľuďom v nočnom centre Londýna a začala ich bodať dlhými nožmi. Záznam z ich vyčíňania aj z expresného zásahu polície, ktorý zachytila priemyselná kamera, unikol na sociálne siete. Upozorňujeme, že nie je vhodný pre deti a citlivé povahy.

Uniklo video, ktoré ukazuje vyčíňanie teroristov v Londýne
Twitter.com@CT_operative

Rýchly a nemilosrdný zásah

Záznam nízkej kvality ukazuje troch teroristov, ako prechádzajú po Stoney Street. Po tom, ako uvideli okoloidúceho, okamžite naňho zaútočili. To isté sa opakovalo s druhou obeťou, ktorú obkľúčili a začali bodať.

V tom momente však už na miesto prichádzali policajti s automatickými zbraňami. Ich zásah bol mimoriadne rýchly a nemilosrdný. Z videa sa dá predpokladať, že hliadky podozrivých zastrelili po tom, ako sa odmietli vzdať.

Ďalšie razie vo východnom Londýne

Príslušníci protiteroristických kománd podnikli aj ďalšie razie na viacerých miestach vo východnej časti Londýna, v rámci ktorých došlo k zadržaniu troch osôb podozrivých z činov prípravy a podnecovania k terorizmu. Zadržaných vo štvrti Ilford momentálne vypočúvajú na policajnej stanici v južnom Londýne. Tieto prípady nesúvisia s teroristickým útokom, ktorý sa odohral v sobotu na moste London Bridge a v jeho okolí.

britain-london-bridge-attack-19430-416c58b2cf654f4d95467ecd133cf711_0a000002-3430-ba3f.jpg

V súvislosti so sobotňajším činom, pri ktorom útočníci zabili osem ľudí, zadržali príslušníci Metropolitnej polície v londýnskej štvrti Waltham Forest, tiež na východe metropoly, troch podozrivých. V sobotu 3. júna došlo v Londýne k teroristickému útoku, keď trojica mužov najskôr vrazila dodávkou do chodcov na moste London Bridge a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market. Najmenej osem ľudí pritom zahynulo a ďalších takmer 50 osôb utrpelo zranenia. Vyšetrovatelia aktuálne pátrajú po akýchkoľvek komplicoch týchto teroristov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok