V Sečovciach sa pobili neprispôsobiví migranti, musela zasahovať polícia

TA3, TASR
4.8.2015 19:27

V útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach bolo poriadne rušno. Na mieste musela zasahovať polícia, ktorú privolali na agresívnu skupinu migrantov.

Konflikt medzi cudzincami

Vnútorný poriadok zariadenia Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach narušil konflikt niekoľkých cudzincov. Zasiahnuť musela polícia.

Hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová priblížila, že konflikt vznikol medzi cudzincami. "Policajti zasiahli v zmysle zákona o Policajnom zbore. Okamžite zabránili pokračovaniu konfliktu a iniciátorov oddelili od ostatných ubytovaných," opísala hovorkyňa.

Počas zákroku podľa jej slov neutrpela zranenie žiadna osoba. Situácia v zariadení je už pokojná, uviedla ďalej Baloghová. "Podobné incidenty sa stávali aj v minulosti a boli zvládnuté a riešené v zmysle zákona o Policajnom zbore prevažne dohovorom," doplnila.

Väčšina z nich je v konaní o navrátenie do Maďarska

Útvar policajného zaistenia v Sečovciach je jedných z dvoch zariadení na území Slovenska, ktoré slúžia na umiestnenie cudzincov obmedzených na osobnej slobode na základe rozhodnutia o zaistení vydaného službou hraničnej a cudzineckej polície podľa zákona o pobyte cudzincov, informovalo policajné prezídium.

Ide o cudzincov zaistených najmä na základe ich neoprávneného pobytu na území Slovenska. Väčšina z nich je v konaní o navrátenie na územie Maďarska na základe Dublinského nariadenia alebo podľa readmisnej dohody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok