Nájazd tisícov utečencov na Eurotunel sa skončil tragicky

TA3 TASR
29.7.2015 12:45

Problém s migrantmi na francúzsko - britských hraniciach sa stupňuje. Do Eurotunela sa opäť pokúsili preniknúť ďalšie tisíce migrantov. Jedného z nich stál pokus prejsť popod Lamanšský prieliv do Veľkej Británie život. Polícia prípad vyšetruje. Od začiatku júna ide už o deviatu obeť.

Obliehajú Calais

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zomrel v eurotuneli mladý Sudánec, ktorého zrazil kamión. Od začiatku júna ide už o deviatu obeť spomedzi veľkého počtu migrantov, ktorí v nádeji, že sa im tunelom podarí prejsť do Británie, obliehajú francúzske mesto Calais.

Informovala o tom agentúra Reuters.Podľa francúzskej polície Sudánca, ktorý dnes zomrel, zrazil kamión schádzajúci z vagóna jedného z nákladných vlakov, ktoré cez eurotunel pod kanálom La Manche prepravujú vozidlá medzi Francúzskom a Britániou.

Za posledné dni tisícky

Hovorca spoločnosti Eurotunnel uviedol, že v noci podnikli migranti 1500 pokusov preniknúť do tunela, pričom v noci na utorok ich bolo až 2000.

Od 1. januára sa podarilo zastaviť celkovo 37.000 pokusov migrantov dostať sa do Británie. O kríze v Calais rokoval v utorok aj francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve a jeho britská kolegyňa Theresa Mayová. Tá má v Londýne predsedať zasadaniu krízového štábu Cobra, ktorý sa bude utečeneckou krízou v Calais taktiež zaoberať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok