Z kostola ukradli mozog jedného z najznámejších svätcov

TA3 ČTK
5.6.2017 15:23

Je to znamenie "hlbokej morálnej núdze". Takto reagoval turínsky arcibiskup na správu, že z kostola na severe Talianska niekto ukradol relikviár s mozgom svätého Jána Bosca, ktorý je u nás známy najmä ako Don Bosco.

Z kostola ukradli mozog jedného z najznámejších svätcov
SITA/AP

Vzácna relikvia zmizla z baziliky v malej obci Castelnuovo neďaleko severotalianskeho Turína, kde sa Don Bosco v roku 1815 narodil. "Vyzývam tých, ktorí relikviu ukradli, aby ju okamžite a bezpodmienečne vrátili," uviedol turínsky arcibiskup Cesare Nosiglia. Počas terajších svätodušných sviatkov sa za návrat relikviára s mozgom modlili vo všetkých diecézach arcibiskupstva.

Don Bosco sa ako kňaz venoval práci s mládežou. Bol pedagógom v teréne, zakladateľom večernej školy, detských domovov, stredísk mládeže a robotníckych združení.

Aktívne sa snažil riešiť najväčšie problémy rýchlo sa rozvíjajúceho priemyselného Turína 19. storočia - analfabetizmus, nezamestnanosť, problémy opustenej a pracujúcej mládeže. V roku 1934 ho pápež Pius XI. svätorečil a v roku 1989 ho Ján Pavol II. vyhlásil za Otca a učiteľa mládeže celého sveta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok