Pre SZĽH je jednou z hlavných úloh výber reprezentačného trénera

SITA
6.7.2015 21:51

Jednou z prvých úloh nového výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja bude výber reprezentačného trénera seniorov a generálneho manažéra národného tímu. V hrubých črtách sa o tejto problematike rozprávali zástupcovia exekutívy aj na svojom úvodnom rokovaní v Bratislave. Konkrétne mená však nepadli.

Pre SZĽH je jednou z hlavných úloh výber reprezentačného trénera
SITA

Generálny sekretár a manažér reprezentácie

"Spomínala sa aj téma reprezentačného trénera, ale nebol to hlavný predmet nášho stretnutia. Prvotné bolo rozdeliť si kompetencie a vytýčiť smerovanie zväzu. Pri trénerovi nepadli konkrétne mená. Najbližšia akcia je až v novembri, ale už teraz musíme tvrdo pracovať, aby sme čím skôr určili trénera i generálneho manažéra," povedal generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič.

V minulosti bola spojená funkcia generálneho sekretára s pozíciou manažéra reprezentácie. Tentoraz nastane podľa Pukaloviča zmena: "Po zlých skúsenostiach to budú robiť dvaja ľudia."

Akým smerom sa bude zväz uberať?

Členovia výkonného výboru SZĽH si rozdelili kompetencie na najbližšie obdobie. Reprezentačný úsek pripadol Róbertovi Švehlovi. Dušan Mráz bude zodpovedať za infraštruktúru, výstavbu a prestavbu štadiónov, Lukáš Machala za legislatívu, arbitrážnu komisiu a právne záležitosti, Róbert Lupták za výkonnostný hokej od seniorov po najmladších, Tibor Turan za mládež a Martin Kohút za PR, marketing a médiá.

"Do 18. augusta si majú pripraviť jednotlivé veci do programového vyhlásenia pre jednotlivé oblasti, aby sme ich mohli odkomunikovať a prezentovať, akým smerom sa bude zväz uberať do budúcnosti,"
doplnil prezident SZĽH Igor Nemeček.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok