Slovan rozstrieľal Gibraltár a prakticky je už v druhom kole

TA3 TASR
2.7.2015 21:54

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA na ihrisku gibraltárskeho outsidera College Europa vysoko 6:0.

Favorizovaní hostia rozhodli o svojom víťazstve na umelej tráve štadióna Victoria už v prvom polčase, v ktorom strelili päť gólov. Čistým hetrikom sa blysol Karol Mészáros, štvrtý zásah pridal Slobodan Simovič a piaty Samuel Štefánik. V nadstavenom čase spečatil na 6:0 Tamás Priskin.

Odveta je na programe 9. júla o 19.00 h na Pasienkoch. Slovan sa v prípade očakávaného postupu stretne v 2. predkole s úspešnejším z dvojzápasu medzi University College Dublin AFC (Írsko) a F91 Dudelange (Luxembursko).

Hráči Slovana sa rýchlo zžili so svojskou umelou trávou a výborne vstúpili do zápasu. V 5. minúte našiel Priskin centrom na vzdialenejšej žrdi úplne voľného Mészárosa, ktorý hlavou jemne ťukol do lopty a otvoril skóre - 0:1. Vysoko favorizovaným hosťom robila spočiatku problémy bojovnosť a často agresívna hra Gibraltárčanov, inak však domáci tím oplýval iba priemernými kvalitami a rozdiel na ihrisku sa začal prejavovať. Veľké šance sa zo začiatku nerodili, v 15. minúte tak divákov zaujal aspoň ohlušujúci zvuk lietadla pristávajúceho na dráhe susediacej so štadiónom. Slovan mal po tejto "vsuvke" veľkú príležitosť. Po nepriamom kope však tvrdú strelu Mészárosa zblokovala hradba tiel domácich hráčov, ktorí sa účelovo naskladali pred bránkovou čiarou. Mészáros bol vo svojej koži a bol to predovšetkým on, kto udával tón ofenzívnym akciám Slovana. V 26. minúte si pekne potiahol loptu po ľavom krídle, zasekol si obrancu a lopta po jeho krížnej strele zapadla k ľavej žrdi - 0:2. Mészáros sa po polhodine mohol tešiť z čistého hetriku, keď zužitkoval kombinačnú akciu Milinkoviča so Sekuličom - 0:3. O dve minúty výstavnou "bombou" spoza šestnástky pridal štvrtý kúsok Simovič - 0:4 a dopriate bolo aj Štefánikovi, ktorému Sekulič "nabil" do gólovej pozície - 0:5.

V 49. minúte sa chcel do streleckej listiny zapísať aj Milinkovič a nebol od toho ďaleko, jeho pokus z priameho kopu však domáci brankár vytlačil na roh. Slovan kontroloval dianie zápasu a túžil prikrášliť skóre. Do Priskinovho centra sa odvážne vložil Mészáros, ale lopta smerujúca na neho bola pridlhá. V ďalšom priebehu mal síce Slovan optickú prevahu, ale nedostával sa už do toľkého množstva šancí ako v prvom polčase. Tréneri chceli oživiť ofenzívu zaradením Kubíka a Peltiera, príležitosť ukázať sa dostal aj Oršula. Ďalší gól pod majestátnou Gibraltárskou skalou padol až v nadstavenom čase, jeho autorom bol Priskin. Slovan debaklom 6:0 maximálne naplnil papierové predpoklady a domácu odvetu odohrá len pre formálne spečatenie postupu.

Európska liga - prvý zápas 1. predkola:
College Europa - Slovan Bratislava 0:6 (0:5)
Góly: 5., 26. a 31. Mészáros, 33. Simovič, 41. Štefánik, 90.+2 Priskin. Rozhodca: Nilsen (Nór.), ŽK: Merino, Chacon, 600 divákov.
zostavy a striedania:
College Europa: Caffer - Jukič (45. Mouelhi), Plazanič, Merino, Chacon - Lopez, Toncheff, Akrapovič, Ante (72. Ortega), Dechraqui - Ledesma (52. Fernandez)
Slovan: Krnáč - Sekulič, Dobrotka, Saláta, Podaný - Simovič - Milinkovič, Štefánik (70. Oršula), Mészáros (64. Kubík) - Priskin, Zreľák (64. Peltier)

FC Glentoran (Sev. Ír.) - MŠK Žilina (SR) 1:4 (0:2)
Góly: 66. McMenamin - 13. Jelič, 20. Paur, 59. Čmelík, 81. Mabouka, ŽK: 19. Birney, 31. McCullough, 52. Stewart, 85. S. Gordon - 51. Bénes, rozhodoval: Jari Järvinen (Fín.)
zostavy a striedania:
FC Glentoran: Morris - Holland, Birney, Magee, McCullough - Stewart (63. Addis), S. Gordon, K. Gibson, McCaffrey (82. McAlorum), M. Kane - McMenamin
MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík (78. Špalek), Káčer, Bénes, Paur (63. J. Mihalík) - Jelič (89. William Alves de Oliveira)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok