Do ulíc Prahy vyšli stovky ľudí, v krajine nechcú migrantov

TASR
30.6.2015 20:49

Závery nedávneho summitu Európskej únie, na ktorom odhlasovali prijímanie utečencov na základe dobrovoľnosti, sa nepáčia stovkám českých občanov. Vyšli do ulíc metropoly a žiadali zastaviť islamskú imigráciu.

Do ulíc Prahy vyšli stovky ľudí, v krajine nechcú migrantov
SITA/AP

Žiadali uzavretie hraníc

Pod názvom Nie islamskej imigrácii - vláda, zavri hranice sa z iniciatívy zakladateľa Bloku proti islamu Martina Konvičku demonštrovalo v Prahe za uzavretie štátnych hraníc a proti záverom nedávneho summitu Európskej únie. Európski lídri práve na ňom prisľúbili prijatie istého množstva migrantov na princípe dobrovoľnosti, aj keď definitívne odmietli Európskou komisiou navrhované záväzné kvóty pre prijatie migrantov pre jednotlivé členské krajiny únie.

Rádovo stovky účastníkov protestnej akcie v českej metropole však označili prísľub vlády premiéra Bohuslava Sobotku o prijatí časti migrantov z južnej Európy za zradu voličov. Nechýbali transparenty vyjadrujúce tak obavy zo šírenia islamu a terorizmu, ako aj slogany typu Sobotka, neber krajinu našim deťom.

Kritériá výberu

Český rezort vnútra pripravuje teraz podklady pre ministra Milana Chovanca, ktorý by do 20. júla na rokovanie šéfov rezortov vnútra a zahraničných vecí únie mal mať podklady o tom, koľko migrantov je ČR pripravená prijať. Ďalšími otázkami, ktoré sa riešia, budú proces výberu adeptov na prijatie a ich preverovanie s cieľom vylúčiť prípadné bezpečnostné riziká.

Martin Konvička využil akciu v Prahe aj na zverejnenie zámeru Bloku proti islamu uchádzať sa na budúci rok v krajských voľbách o priazeň voličov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok