Príchod druhej vlny turistov do vlasti skomplikovali tuniské úrady

TA3 SITA TASR
27.6.2015 08:12

Z Tuniska sa už vrátila prvá skupina slovenských dovolenkárov. Príchod druhej vlny turistov sa očakáva v noci. Vládny špeciál po komplikovaných rokovaniach dostal povolenie na prílet do Tuniska.

MZV: Predčasne sa chce vrátiť 107 Slovákov

Do Tuniska odletel z bratislavského Letiska M. R. Štefánika vládny špeciál po 107 slovenských turistov, ktorý ho už čakajú na letisku v Monastire. O predčasný návrat na Slovensko prejavilo záujem asi 160 dovolenkárov, vo vládnom špeciále je však na jeden let miesto pre zhruba 110 až 114 pasažierov.

Lietadlo bolo pripravené na odlet už od piatka podvečera, tuniské úrady mu však až dnes podvečer udelili povolenie na prílet. V registračnom systéme slovenského rezortu diplomacie je zaregistrovaných 151 ľudí, ktorí sa v súčasnosti môžu v Tunisku nachádzať. "Z našej komunikácie s cestovnými kanceláriami ale vyplýva, že tam dovolenkuje viac ako 600 Slovákov. Nevylučujeme, že toto číslo môže byť vyššie," uviedol pre TASR Stano.

Teroristický útok

Takmer 40 obetí si vyžiadal útok na jeden z turistických hotelov na pobreží v blízkosti tuniského mesta Sousse. Medzi obeťami je najmenej jeden útočník.

Podľa informácií z bezpečnostných zdrojov bol muž vyzbrojený samopalom typu Kalašnikov. Podľa tuniských médií sa streľba odohrala na pláži pred jedným z hotelov. Tuniské médiá incident označili za teroristický útok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok