Miláno zaplavili stovky migrantov, vlakovou stanicou sa šíri svrab

TASR TA3
11.6.2015 17:36

Stovky migrantov zachránených z lodí pri pobreží Talianska sa utáborili na železničnej stanici v Miláne. Vzhľadom na nedostatok vhodného ubytovania tam mnohí z nich aj nocujú, informovala o tom agentúra AP.

Prespávajú na stanici

Milánski činitelia požiadali o pomoc pri organizovaní veľkého počtu utečencov, ktorí majú problém zohnať si v meste nocľah a prespávajú priamo na železničnej stanici.

V súvislosti s tým talianska charitatívna organizácia Progetto Arca uviedla, že za posledné dva dni prespalo vo vnútri prípadne v okolí stanice približne 350 utečencov vzhľadom na nedostatok lôžok v milánskych sociálnych centrách.

Červený kríž vyslal svoj tím

Popredný predstaviteľ tiež apeloval na vedenie stanice, aby poskytlo priestory, v ktorých by si bezprízorní migranti mohli odpočinúť, a kde by im mohla byť poskytovaná stála zdravotnícka pomoc.

Červený kríž vyslal na milánsku stanicu svoj tím v reakcii na správy o šíriacom sa svrabe, pričom má ísť o "veľmi vážnu situáciu".

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov v utorok uviedol, že tento rok pricestovalo nelegálne do Talianska 54.000 migrantov a 48.000 smerovalo do Grécka. Ďalších približne 2000 osôb sa utopilo v Stredozemnom mori.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok