Čerpacie stanice vo Francúzsku sa ocitli v problémoch, možno nenatankujete

TA3 TASR
31.5.2017 14:29

Francúzski vodiči kamiónov prepravujúcich nebezpečný náklad - vrátane pohonných látok - sú od minulého piatka v štrajku, ktorým žiadajú začatie rokovaní o svojich pracovných podmienkach.

Čerpacie stanice vo Francúzsku sa ocitli v problémoch, možno nenatankujete
SITA/AP

Protest má najvážnejšie dôsledky v departemente Ile-de-France, teda v metropolitnej oblasti Paríža, kde pred viacerými skladmi pohonných látok vznikli zátarasy brániace prejazdu nákladných áut.

Podľa Francúzskeho združenia ropného priemyslu štrajk zatiaľ nespôsobuje závažný nedostatok pohonných hmôt na čerpacích staniciach. Týždenník Le Point však dnes na svojej webovej stránke napísal, že niektoré čerpacie stanice začínajú mať problémy so zásobovaním.

Kým Francúzske združenie ropného priemyslu informovalo, že z celkového počtu 11.000 čerpacích staníc vo Francúzsku nemá pohonné hmoty "asi stovka", odborová organizácia CGT tvrdí, že bez pohonných hmôt v Ile-de-France je viac ako 180 čerpacích staníc.

Ešte vyššie počty uvádza mobilná aplikácia mon-essence.fr, vychádzajúca z údajov od samotných vodičov. Podľa nej malo v utorok podvečer kvôli nedostatku pohonných látok obmedzenú prevádzku 550 čerpacích staníc v Ile-de-France. V tomto regióne, ktorý je štrajkom postihnutý najviac, má až 40 percent čerpacích staníc problém so zásobovaním pohonnými hmotami, uvádza mon-essence.fr.

Pokračovanie štrajku by mohlo súčasný stav ešte zhoršiť, poznamenal Le Point.

Podobnú situáciu zažilo Francúzsko aj vlani, keď koncom mája štrajkovali zamestnanci rafinérií a skladov pohonných hmôt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok