Elektrárne Vojany budú prepúšťať, tvrdí Jakab z Mosta-Híd

SITA
30.5.2015 10:52

V elektrárňach Vojany sa podľa poslanca za Most-Híd Eleméra Jakaba pripravuje prepúšťanie. Ako povedal Jakab napriek modernizácii a investíciám sa čoraz častejšie hovorí o odstavení elektrární vo Vojanoch, kde má štát 34-percentný podiel.

Elektrárne Vojany budú prepúšťať, tvrdí Jakab z Mosta-Híd
SITA/Ivan Fleischer

Zamestnanci majú obavy

Jakab zároveň zdôraznil, že elektrárne Vojany sú jedným z najvýznamnejším zamestnávateľov v regióne južného Zemplína, pričom dávajú prácu vyše štyrom stovkám občanov.

Odstavenie elektrární, by preto podľa Jakaba malo pre predmetný región doslova katastrofálne následky. „Viacerí zamestnanci ma znepokojene informovali, že majú obavy, že prídu o robotu,“ uviedol Elemér Jakab.

Región s vyše 20% nezamestnanosťou

Podľa Jakaba, ak naozaj platí informácia vojanských odborárov, tak by sa mal premiér Robert Fico vážne zamyslieť predovšetkým nad tým, čo to bude znamenať pre živiteľov rodín, ktorým elektrárne dnes dávajú prácu.

„Premiér by si mal uvedomiť, že ide o ľudí, ktorí žijú v regióne s vyše 20-percentnou nezamestnanosťou, kde navyše chýba aj infraštruktúra,“ upozornil poslanec.

Jakab Ficovi pripomína, že odstavením elektrárne vo Vojanoch by dal poriadnu facku aj voličom, ktorí jeho strane v ostatných parlamentných voľbách v tomto regióne odovzdali vyše 51 percent hlasov. „Konkrétne, za okres Michalovce to bolo presne 22 547 hlasov. V tejto súvislosti mi nedá, aby som sa neopýtal: Prečo si Vojany nezaslúžia podobnú podporu ako napríklad Mochovce,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok