Žilinská univerzita si v Číne dohodla spoluprácu s Huawei

SITA
30.5.2015 10:08

Žilinská univerzita počas návštevy predsedu parlamentu Petra Pellegriniho v Pekingu podpísala memorandum o spolupráci s čínskou telekomunikačnou spoločnosťou Huawei.

Žilinská univerzita si v Číne dohodla spoluprácu s Huawei
SITA

Špičkový aplikovaný výskum

Spolupráca s popredným svetovým dodávateľom riešení v oblasti informačných a komunikačných technológií a koncových zariadení by mala univerzite priniesť nielen moderné technológie pri výučbe, štipendiá a pobyty pre najlepších študentov, ale aj spoluprácu v oblasti špičkového aplikovaného výskumu.

Podľa rektorky Žilinskej univerzity Tatiany Čorejovej podpísanie memoranda je výsledkom dlhodobej práce celej univerzity, ktorá svojou výskumnou infraštruktúrou a témami aplikovaného výskumu dokáže ponúknuť potenciál aj špičkovým zahraničným partnerom akým je spoločnosť Huawei. Čorejová verí, že memorandum s čínskou spoločnosťou prerastie do dlhodobej spolupráce v oblasti výskumu a technologického vývoja.

Univerzitný vedecký park je pripravený

Podľa riaditeľa Univerzitného vedeckého parku Žilinskej univerzity Michala Zábovského cieľom kooperácie so spoločnosťou Huawei je príprava spoločných projektov výskumu a vytvorenie technologického centra.

„Univerzitný vedecký park je pripravený začať realizovať spoločné projekty aplikovaného výskumu so spoločnosťou Huawei nielen v oblasti sietí novej generácie, ale aj v iných oblastiach,“ dodal Zábovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok