Vyzvali Kaníka, aby nerozbíjal stranu

SITA
21.5.2015 18:14

Regionálny zväz SDKÚ v Bratislavskom kraji vyzval Ľudovíta Kaníka, aby sa zdržal poškodzovania strany. Podľa slov Martina Zaťoviča, jeho konanie znechucuje členskú základňu. Poslanec Kaník oznámil vznik názorovej platformy. Chce sa dištancovať od konania šéfa strany Pavla Freša.

Vyzvali Kaníka, aby nerozbíjal stranu
SITA

Znechutená základňa

Regionálny zväz SDKÚ v Bratislavskom kraji vyzval Ľudovíta Kaníka, aby sa zdržal ďalšieho rozbíjania a poškodzovania strany. Informovala o tom tlačová služba SDKÚ-DS. Podľa krajského predsedu SDKÚ v Bratislavskom kraji Martina Zaťoviča znechucujú Kaníkove politické hry členskú základňu strany. "Členovia v kraji vnímajú veľmi citlivo rozporuplné kroky poslanca Kaníka, ktoré sú v zásade opačné ako rozhodnutia orgánov SDKÚ-DS," uviedol Martin Zaťovič.

Martin Zaťovič uviedol, že konanie poslanca Kaníka poškodzuje úsilie SDKÚ a jej členov, ktorí sa podieľajú na príprave programu a praktických riešení pre zlepšenie života ľudí na Slovensku.

Vzniká názorová platforma

Poslanec Ľudovít Kaník zakladá v SDKÚ názorovú platformu. Podľa Kaníka sa k platforme prihlásil aj europoslanec Eduard Kukan. Ako povedal Kaník dnes na tlačovej besede, platforma sa chce dištancovať od konania predsedu SDKÚ Pavla Freša.

Podľa Kaníka sa Frešo prepožičal návrhom Smeru v súvislosti s novozvoleným predsedom NKÚ Mitríkom. Kaník bol donedávna členom prezídia strany a predsedom jej rozpočtového výboru, pre nesúhlas s nomináciou Karola Mitríka na predsedu NKÚ sa však straníckych funkcií vzdal. Kaník má záujem zúčastniť sa na primárnych voľbách na lídra kandidátky SDKÚ do parlamentných volieb.

Pozrite si TB Ľudovíta Kaníka o vzniku názorovej platformy

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok