Slovan zdolal Michalovce, Soumah je na čele tabuľky kanonierov

TA3 TASR SITA
27.5.2017 21:16

Futbalisti Slovana Bratislava zdolali hráčov Michaloviec 3:1 v sobotňajšom stretnutí záverečného 33. kola slovenskej Fortuna ligy. Hrdinom "belasých" sa stal dvojgólový Seydouba Soumah.

Pre Soumaha to bol 19. a 20. zásah v sezóne 2016/2017, čo mu zabezpečilo spoločne s Filipom Hlohovským zo Žiliny titul kráľa ligových strelcov. Slovan triumfom pred 604 divákmi na Pasienkoch oslávil 98. výročie založenia klubu, už skôr si zabezpečil titul vicemajstra Fortuna ligy 2016/2017. Michalovce ukončili ročník na 8. mieste s piatou prehrou po sebe.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, aj keď mu chýbali niektorí hráči. Podarilo sa nám vyrovnať, ale potom sme trochu zložito riešili posledné fázy nášho útoku. Boli sme trochu zrbklí a nie veľmi kvalitní. Naopak, Slovan preukázal svoje kvality a zaslúžene zvíťazil."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Niektorí hráči už mali v hlave koniec sezóny, niektorí dostali dovolenky, niektorí si plnia reprezentačné povinnosti. Sezónu sme však chceli ukončiť víťazstvom, čo sa nám podarilo, aj keď súper vyrovnal po našom prvom góle. Dali sme šancu niektorým mladším hráčom, svoju ligovú premiéru mal Mašulovič. Čakajú nás dovolenky a potom ťažká práce pred nasledujúcou sezónou. Musíme urobiť veľa, aby sme posunuli Slovan vyššie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok