Kopecký sa nezmestí do zostavy, proti Nórom s novým kapitánom

TASR SITA
6.5.2015 13:00

Tomáš Kopecký sa nezmestí do zostavy Slovenska v stredajšom zápase B-skupiny hokejových MS v Ostrave proti Nórsku. Kapitánske céčko po ňom prevezme Marián Gáborík.

Kapitánske céčko Gáboríkovi

Doterajší kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Tomáš Kopecký bude sledovať stredajší súboj B-skupiny na svetovom šampionáte v Ostrave proti Nórsku len z tribúny. Spoločne s útočníkom Floridy Panthers sa do hľadiska posadí aj košický obranca Adam Jánošík.

Na súpisku pre štvrtý duel Slovákov za päť dní sa dostane aj Michel Miklík, ktorý predchádzajúce dve stretnutia vynechal. Tréner Vladimír Vůjtek už v stredu avizoval, že do bránky sa postaví Ján Laco. Pri absencii Kopeckého dostane kapitánske "céčko" Marián Gáborík.

Sám Kopecký nešetril sebakritikou

Vůjtek pristúpil v zápase proti Slovinsku k trochu prekvapujúcemu kroku, keď z hry napokon stiahol kapitána Kopeckého. Útočník Floridy sa v doterajšom priebehu šampionátu hľadá a aj sám cíti, že sa mu na ľade nedarí.

„Musel som to spraviť. Prvý útok nehral opäť dobre, toto bol už náš tretí zápas. Tomášovi som však nič špeciálne hovoriť nemusel. Keď sa nedarí, tréner niečo musí urobiť. A Tomáš to vie,“ povedal na tlačovej besede po súboji kouč Vůjtek a neskôr doplnil: „Takéto rozhodnutia sa musia robiť, aj keď sa nerodia ľahko. V prvej formácii to neklapalo, nešlo to už v treťom súboji. Hľadala sa iná zostava a myslím si, že Tomáš Surový do formácie priniesol oživenie.“

,,Zobral som to normálne, že ma tréner posadil, pretože sa mi nedarilo. Nohy mi nešli, musím si pozrieť zápas na videu, kde som urobil chyby,“ sebakriticky ohodnotil svoj výkon proti Slovinsku Kopecký.

Predpokladaná zostava na stredajší večerný duel s Nórskom

J. Laco - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Marek Ďaloga, Baranka, J. Mikuš - L. Hudáček, Surový, Gáborík - Pánik, Bližňák, Bartovič - Tatar, Viedenský, Jurčo - Dravecký, Lušňák, M. Daňo - Miklík


Atmosféru pred zápasom sprostredkoval kolega Viťo Chrappa priamo z Ostravy

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok