V Belgicku sa vzbúrili väzni, zajali dozorkyňu

TASR
26.4.2015 17:05

Počas krátkej väzenskej vzbury vo väzení v meste Gent na severozápade Belgicka si tamojší trestanci vzali za rukojemníčku jednu z dozorkýň, ďalší strážnici sa pred vyčíňajúcimi väzňami ukryli do bezpečia. Informovala agentúra DPA.

V Belgicku sa vzbúrili väzni, zajali dozorkyňu
Ilustračný záber SITA/AP

Väzni sa začali hádať

Polícia zatkla šesť väzňov, ktorých obvinila zo zodpovednosti za zajatie dozorkyne, uviedla belgická prokuratúra. Dozorkyňu previezli do nemocnice, bola v šoku.

Incident sa začal v sobotu zhruba o 14.00 hod., keď sa skupina približne desiatich väzňov z rôznych skupín začala medzi sebou hádať. Dozorcovia problém vyriešili a vodcov oboch skupín umiestnili do izolačných ciel. Neskôr popoludní však začalo šesť väzňov robiť problémy.

Utrpeli ľahké zranenia

"Chodili po chodbách vyzbrojení palicami a ďalšími predmetmi," uviedla hovorkyňa belgickej prokuratúry Caroline Jonckersová. "Najmenej jedného dozorcu vzali nakrátko za rukojemníka, päť ďalších sa zamklo v záujme vlastnej bezpečnosti."

Polícia zadržanú šesticu väzňov neskôr vrátila späť do ich ciel. Dvaja z nich utrpeli ľahké zranenia, "nie však pri zásahu polície," dodala Jonckersová. Prokuratúra príčinu väzenskej vzbury bezprostredne nešpecifikovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok