Melbourne uniklo teroristickému útoku, polícia zatkla päticu tínedžerov

TA3 TASR
18.4.2015 07:45

Austrálska polícia zatkla päticu tínedžerov, ktorá plánovala teroristický útok. Mladíci chceli údajne zaútočiť už na budúci týždeň v austrálskom Melbourne pri príležitosti stého výročia vylodenia austrálskych a novozélandských zborov na polostrove Gallipoli.

Mladíci spolupracujú s políciou

Piatich tínedžerov zatkli v Melbourne pre podozrenie z prípravy teroristického útoku, ktorého terčom mala byť polícia a ktorý sa mal uskutočniť kedykoľvek na budúci týždeň. Dvoch 18-ročných mladíkov zadržali pre podozrenie z terorizmu.

Tretieho 18-ročného zatkli v súvislosti s podozrením z ozbrojeného útoku. Zvyšní dvaja, vo veku 18 a 19 rokov, sú tiež vo väzbe a spolupracujú s políciou. Všetci piati pochádzajú z predmestia rozprestierajúceho sa juhovýchodne od centra Melbourne.
Zákaz bojovať
Austrália nedávno vyslala do Iraku stovky vojakov, aby pomáhali pri výcviku irackých vládnych síl bojujúcich proti Islamskému štátu. Austrálčania sa v Iraku dávajú naverbovať oboma stranami konfliktu.
Niekoľko Austrálčanov už počas bojov prišlo o život. Na Blízky východ odchádzajú aj napriek zákazu vydanému austrálskou vládou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok