Nové Hviezdne vojny v ukážke poodhalili svoje tajomstvá

TA3
17.4.2015 17:27

Tvorcovia mimoriadne očakávaného nového dielu vesmírnej ságy v zverejnenom traileri poodhalili dej snímky. Objaví sa aj Harrison Ford ako Han Solo.

Nové Hviezdne vojny v ukážke poodhalili svoje tajomstvá
SITA/Lucasfilm via AP

Han, Leia aj Luke

Na videu je možné vidieť nové hlavné postavy Ságy Johna Boyega či Daisy Ridley. Do nového dielu Hviezdnych vojen s podtitulom Force Awakens sa vrátili aj hviezdy predchádzajúcich dielov.

Harrison Ford sa predstaví v úlohe Hana Sola, ktorá z neho urobila hviezdu Hollywoodu. Na plátne sa objaví ale aj Carrie Fisherová, ktorá hrala v prvých dieloch princeznú Leia a Mark Hammil, ktorý stvárnil v prvej trilógii Luka Skywalkera.

Okrem nich na svoje predchádzajúcu rolu nadviažu Peter Mayhew ako chlpatý priateľ Hana Sola Chewbacca a Anthony Daniels s Kennym Bakerom ako roboti C-3PO a R2-D2.

Predvianočný film

Dej sa bude odohrávať po udalostiach z predchádzajúcich dielov Ságy. Teaser ukazuje púštnu planétu posiatu troskami z čias bojov rebelov proti Impériu. Hlas Luka Skywalkera hovorí neznámej postave, že sa v nej skrýva rovnaká sila ako v ňom. Postava Harrisona Forda Han Solo v závere hovorí o návrate domov.

Film-Star_Wars-Celebration-f911c2d853e14278834b6fb59aac9da3.JPEG

Premiéra je predbežne naplánovaná na december pred vianočnými sviatkami. V nových Hviezdnych vojnách sa neobjavia nápady amerického filmára Georgea Lucasa. Prezradil to samotný otec obľúbenej sci-fi série. "Nápady, ktoré som predal spoločnosti Disney, sa rozhodli nepoužiť. Takže si vymysleli vlastné," povedal.

Lucas pôvodne plánoval nakrútiť siedmy diel ságy sám, v roku 2012 však spoločnosti Disney Pictures predal svoju produkčnú firmu Lucasfilm. Réžie sa chopil J. J. Abrams.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok