Zomrel filmový James Bond, britský herec Roger Moore

TA3 ČTK TASR
23.5.2017 15:48

Po krátkom boji s ťažkou chorobou zomrel vo veku 89 rokov britský herec Roger Moore. Preslávil sa najmä stvárnením tajného agenta Jamesa Bonda. Smutnú správu oznámili na jeho twitterovom konte.

Zomrel filmový James Bond, britský herec Roger Moore
United Artists

Vo veku 89 rokov zomrel dnes anglický herec Roger Moore, ktorý sa preslávil najmä ako tretí predstaviteľ postavy známeho tajného agenta Jamesa Bonda. Hercova rodina oznámila, že Sir Roger George Moore zomrel vo Švajčiarsku v kruhu svojich najbližších "po krátkom, ale statočnom boji s rakovinou".

Súkromný pohreb sa uskutoční v bližšie neurčenom termíne v Monaku. "S tým najhlbším zármutkom v srdciach musíme zverejniť strašnú správu, že náš otec Sir Roger Moore dnes zomrel. Všetci sme zdrvení," uvádza sa v oznámení podpísanom Moorovými deťmi Deborah, Geoffreyom a Christianom, ktoré sa objavilo na hercovej oficiálnej webovej stránke.

Moore si v rokoch 1973-1985 zahral v celkovo siedmich bondovkách vrátane snímok Žiť a nechať zomrieť (1973) a Špión, ktorý ma miloval (1977). Už viac ako desať rokov žil v ústraní a natáčaniu filmov sa nevenoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok