Klasiku Gent-Wevelgem vyhral Paolini, Velits si zlomil kľúčnu kosť

TASR
29.3.2015 15:22

Taliansky cyklista Luca Paolini z tímu Kaťuša triumfoval v belgickej klasike Gent - Wevelgem. Slovák Martin Velits skončil po hromadnej zrážke v nemocnici

Klasiku Gent-Wevelgem vyhral Paolini, Velits si zlomil kľúčnu kosť
TASR

Sagan nezopakoval úspech

Skúsený 38-ročný Talian vyhral v náročných podmienkach s vetrom a dažďom na 239,1 km dlhej trati po samostatnom úniku s náskokom 11 sekúnd pred Holanďanom Nikim Terpstrom (Etixx - Quick-Step) a Geraintom Thomasom (Team Sky). Paolini je prvým talianskym víťazom Gent - Wevelgem od roku 2002, keď sa tešil Mario Cipollini.

Slovenský reprezentant Peter Sagan vo farbách Tinkoff-Saxo obsadil 10. miesto a nezopakoval tak pódiové umiestnenie z uplynulých troch ročníkov - vlani bol tretí, v roku 2013 preteky vyhral a v roku 2012 obsadil druhú priečku.

Velitsovcov prenasleduje smola

Smolu mal jeho krajan Martin Velits, ktorý utrpel pri páde zlomeninu kľúčnej kosti. Jazdec tímu Etixx-Quick Step bol účastníkom hromadnej kolízie, ktorá sa stala približne 150 kilometrov pred cieľom. Ako informoval portál cyclingnews.com, Velitsa odviezla sanitka do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

V tejto sezóne sprevádza bratov Velitsovcov nepriazeň osudu. Peter z tímu BMC nedávno informoval, že má problémy s artériou v ľavej nohe, ktoré si vyžadujú operačný zákrok. Ten by sa mal uskutočniť 2. apríla v Londýne a potom ho čaká dlhšia pretekárska pauza. Tej sa zrejme teraz nevyhne ani jeho dvojča Martin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok