Milwaukee potiahol k výhre nad Indianou Turek Ilyasova

TASR TA3
27.3.2015 07:27

V zápase zámorskej NBA vyhrali basketbalisti Milwaukee nad Indianou 111:107. Najväčšiu zásluhu na triumfe domácich mal turecký krídelník Ersan Ilyasova, ktorý si s 34 bodmi vytvoril nové osobné maximum v profilige.

Milwaukee potiahol k výhre nad Indianou Turek Ilyasova
SITA/AP

Minul len dvakrát

Kľúčová bola hneď úvodná štvrtina, v ktorej domáci cez deravú obranu Pacers strieľali z hry so 73,7-percentnou úspešnosťou. Rezultovalo z toho vedenie 34:15, na začiatku druhého dejstva si Bucks vytvorili aj 23-bodový náskok.

Indiana potom zlepšila hru a vydala sa na stíhaciu jazdu. Necelé dve minúty pred koncom znížil C.J. Watson na rozdiel štyroch bodov, ale to bolo zo strany hostí všetko. Dôležitý trojkový pokus následne minul George Hill a domáci si už potom dôležité víťazstvo ustrážili.


Životný zápas v profilige odohral Ilyasova, ktorý potvrdil, že jeho výkony z predchádzajúcich duelov (priemer 17,5 bodu v posledných štyroch) neboli náhodné. Z hry minul len dva pokusy zo 14, zaznamenal aj päť trojok a šesť doskokov.

Vogel nebol spokojný s defenzívou

"Niekedy vám v zápase vyjde takmer všetko, na čo siahnete. A to bol aj môj prípad," komentoval svoj výkon turecký reprezentant. Dočkal sa aj pochvaly od trénera Jasona Kidda.

"Bol agresívny smerom ku košu, premenil ľahké i ťažké strely. Hral skutočne dobre, som rád, že potvrdil formu z minulých zápasov. V boji o play off jeho body ešte budeme potrebovať," dodal Kidd.

Jeho náprotivok na lavičke Indiany Frank Vogel nebol spokojný s defenzívou svojho tímu. "Nemôžeme prehrávať o 23 bodov a očakávať, že vyhráme. Oceňujem, že tím bojoval až do konca, ale zápas sme si prehrali v úvode. Musíme hrať na sto percent od samého začiatku," povedal Vogel. Milwaukee si zásluhou víťazstva poistilo v tabuľke Východnej konferencie šieste miesto, Indiana stráca na ôsmy Boston jeden triumf.

Sumár NBA:
MILWAUKEE - INDIANA 111:107 (34:15, 25:32, 26:27, 26:33)
Najviac bodov: Ilyasova 34, Middleton 17, Antetokounmpo 16 - Miles 26, G. Hill 24, Watson 23, 15.366 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok