Pri páde Airbusu zahynulo 150 ľudí, príčinou nehody môžu byť problémy s tlakom

TA3 ČTK TASR
25.3.2015 06:49

Nad troskami Airbusu, ktorý havaroval na juhu Francúzska, vyhlásili bezletovú zónu. Celá oblasť je uzavretá. Pátracie tímy opäť začali pátrať po druhej čiernej skrinke Airbusu A320. Nehodu nemeckého lietadla zrejme neprežil nikto zo 150 ľudí na palube.

Najčernejší deň v histórii Lufthansy

Carsten Spohr, predseda predstavenstva nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, označil 24. marec za najčernejší deň v histórii spoločnosti. Lietadlo Airbus A320 patriace spoločnosti Germanwings, dcérskej firme Lufthansy, sa zrútilo v alpskej oblasti na juhu Francúzska.

Stroj mieril z Barcelony do Düsseldorfu. Na palube bolo 144 cestujúcich a šiesti členovia posádky, pričom nehodu nikto neprežil.

Podľa odborníkov mohli byť príčinou tragédie problémy s tlakom v kabíne. Nasvedčovať tomu má dlhé a pomalé klesanie stroja. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve uviedol, že už lokalizovali jednu čiernu skrinku a odovzdajú ju vyšetrovateľom.

Na palube zrejme neboli Slováci

Podľa správ, ktoré sa slovenskému rezortu diplomacie podarilo získať od jeho francúzskych partnerov, je nepravdepodobné, že sa na palube nachádzali Slováci.

Podľa zahraničných médií boli na palube Nemci, Španieli, Turci, Briti, Austrálčania, Dán, Belgičan a Holanďan. Medzi obeťami sú deti, študenti i dvojica operných spevákov - Oleg Bryjak a Maria Radnerová.

Pátranie pokračuje

Pátranie po troskách a obetiach leteckého nešťastia je opäť obnovené. Na miesto vyrazili vrtuľníky so záchranármi. Havária Airbusu A320 nemeckej spoločnosti si podľa francúzskych úradov vyžiadala životy všetkých 150 ľudí na palube.

Na miesto tragédie zamieri aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, francúzsky prezident Francois Hollande a španielsky premiér Mariano Rajoy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok