Počas paľby ukrajinskej armády údajne zahynuli dve deti

TASR ČTK
24.3.2015 12:12

Dve deti zahynuli pri ostreľovaní v Donbase zo strany ukrajinskej armády, informovalo ministerstvo obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky. Obete na životoch hlásia aj oboje bojujúce strany.

Počas paľby ukrajinskej armády údajne zahynuli dve deti
SITA/AP

Zahynulo dievča a chlapec

"Desaťročné dievča zahynulo v pondelok po delostreleckej paľbe vo štvrti Petrovskij v meste Doneck. V oblasti mesta Horlivka sa stal obeťou včerajšieho ostreľovania 14-ročný chlapec," citovala z vyhlásenia rezortu obrany DĽR agentúra TASS.

Pozície ukrajinských síl boli v noci ostreľované osemkrát, informovala agentúra Ukrinform s odvolaním sa na tlačové oddelenie protiteroristickej operácie.

"Militanti sa nezastavili v nápore smerom na Doneck. V priebehu jednej hodiny - od 21.35 h - nepriateľ ostreľoval obec Pisky mínometmi kalibru 120 milimetrov. Avdijivku ostreľoval o 22.00 h. Tieto lokality sa v noci dostali pod paľbu aj z ručných zbraní a granátometov," uviedlo tlačové oddelenie ATO. Dodalo, že obec Šyrokyne pri Mariupole sa dostala pod paľbu z ručných zbraní o 3.15 h.

Obete na oboch stranách

Ukrajinská armáda stratila na východe krajiny za 24 hodín jedného vojaka a ďalších osem utrpelo zranenia, oznámil to hovorca armády Andrij Lysenko. Proruskí separatisti podľa agentúry TASS ohlásili, že pri stretoch v Donbase prišli o dvoch bojovníkov a päť ich bolo zranených.

Na východe platí od februára prímerie, ktoré sa však nedodržiava. Z jeho porušovania sa navzájom obviňujú Kyjev i separatisti. Konflikt na Ukrajine trvá už takmer rok a vyžiadal si vyše 6000 životov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok