Polis: Voľby by vyhral Smer, Hlina predbehol bugárovcov

TA3 SITA
22.5.2017 11:15

Osem strán by sa dostalo do parlamentu podľa posledného telefonického prieskumu, ktorý spravila agentúra Polis pre agentúru SITA. Voľby by tradične vyhral Smer-SD Roberta Fica.

Ak by sa parlamentné voľby konali v máji, zvíťazila by strana Smer so ziskom 28,8 percenta hlasov. Získala by tak 47 mandátov. Stranu Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka by volilo 16 percent respondentov a získala by 26 mandátov. Stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko by podľa prieskumu volilo 11,1 percenta opýtaných a v parlamente by mala 18 poslancov.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a Slovenská národná strana by získali podporu zhodne 9,3 percenta, čo by pre oba politické subjekty znamenalo po 15 mandátov. Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Sme rodina-Boris Kollár so ziskom 6,8 percenta, KDH Alojza Hlinu s podporou 6,2 percenta i Most-Híd Bélu Bugára so ziskom 5,2 percenta hlasov opýtaných. Naopak, pred bránami parlamentu by ostali Strana maďarskej komunity, ktorú by volilo 4,7 percenta opýtaných, Komunistická strana Slovenska s podporou 1,2 percenta a Strana zelených Slovenska s jedným percentom.

Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila agentúra Polis pre agentúru SITA od 13. do 19. mája na vzorke 1 366 respondentov. Tí odpovedali na otázku: "Ak by parlamentné voľby boli teraz, najbližší víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?" Voliť by išlo 52 percent ľudí. Nerozhodnutých bolo 28 percent respondentov a voliť by nešlo 20 percent opýtaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok