Ministerstvo financií podpísalo zmluvy na dva projekty Informatizácie spoločnosti

SITA
15.3.2015 11:09

Ministerstvo financií ako sprostredkovateľský orgán pod riadiacim orgánom pre Operačný program Informatizácia spoločnosti uzavrelo zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na uskutočnenie aktivít dvoch národných projektov.

Ministerstvo financií podpísalo zmluvy na dva projekty Informatizácie spoločnosti
SITA/Ján Slovák

Projekty za vyše 17 miliónov eur

Ide o projekty Portál právnych informácií - Rozvoj projektu Elektronická zbierka zákonov IS SLOV-LEX a Informačný systém registra úpadcov. Projekt portálu právnych informácií bude podľa ministerstva prínosom v oblasti dostupnosti komplexných právnych informácií pre občanov, podnikateľov a pre právnických profesionálov.

Portál bude pre cieľovú skupinu slúžiť ako prístupový bod, ktorý umožní získanie právnych informácií a dát. "
Tieto informácie budú navzájom prepojené a uľahčia tak vyhľadávanie a prehliadanie všeobecne záväzných predpisov rôznych rezortov a súdnych rozhodnutí prijatých v SR alebo EÚ z jedného prístupového bodu," konštatoval rezort.

Zmluva bola 10. marca tohto roka zverejnená v Centrálnom registri zmlúv, účinnosť nadobudla 11. marca. Výška nenávratného finančného príspevku na spomínaný projekt predstavovala 5,54 mil. eur.

Hlavným cieľom projektu Informačný systém registra úpadcov je vybudovanie elektronického registra úpadcov ako nástroja elektronizácie konkurzov, reštrukturalizácií a oddlžení a zavedenie súvisiacich elektronických služieb pre verejnosť.

Prínosy aj pre štát

Projekt by mal podľa MF zabezpečiť finančné a nefinančné prínosy pre štát a verejnosť. "Novo vybudovaný register zabezpečí, aby jednotlivé subjekty verejnej správy pracovali s aktuálnymi a rovnakými údajmi a aby nebol porušovaný princíp jednorazového zadávania údajov do systému," doplnil rezort financií.

Zmluva bola 11. marca tohto roka zverejnená, pričom účinnosť nadobudla 12. marca tohto roka. Výška nenávratného finančného príspevku dosiahla 11,76 mil. eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok