Ruské stíhačky budú cvičiť nad Barentsovým morom

SITA
26.2.2015 09:12

Ruské stíhačky sa zúčastnia na cvičeniach zameraných na zmarenie potenciálneho raketového útoku v oblasti Barentsovho mora. Vo štvrtok o tom informovala ruská tlačová agentúra Ria Novosti.

Ruské stíhačky budú cvičiť nad Barentsovým morom
SITA

Podľa jej údajov sa už stíhačky MiG-31 zúčastňujú na počiatočnej fáze cvičení v Permskom regióne a ďalšia fáza sa začne v najbližších dňoch z letiska v Mončegorsku v Murmanskom regióne na severe Ruska.

Barentsovo more sa nachádza pri pobreží Ruska ako aj Nórska, členskej krajiny NATO. Štáty Severoatlantickej aliancie vyjadrili opakovane znepokojenie nad zvýšenou intenzitou ruských vojenských cvičení a "blízkych stretnutí" s ruskými vojenskými lietadlami, odkedy sa začal konflikt na Ukrajine. Armády krajín aliancie museli viackrát v uplynulých mesiacoch vyslať stíhačky k ruským bombardérom, ktoré sa priblížili k ich vzdušnému priestoru. Pri januárovom prelete ruských bombardérov ponad Lamanšský prieliv dokonca Briti odklonili civilné lietadlo, na čo požadovali vysvetlenie od ruského veľvyslanca v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok