Starostu šarišskej obce obvinili zo subvenčného podvodu

TASR
25.2.2015 11:10

Policajný vyšetrovateľ zo Svidníka vzniesol v pondelok obvinenie pre prečin subvenčného podvodu voči starostovi obce Ladomirová v okrese Svidník.

Starostu šarišskej obce obvinili zo subvenčného podvodu
Ladomirova.sk

Mal si vypýtať príspevok 4500 eur

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, podľa doterajšieho vyšetrovania mal štatutár obce Ladomirová požiadať úrad práce, sociálnych vecí a rodiny o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na podporu rozvoja miestnej a regionálnej zamestnanosti formou jednorazovej paušálnej platby vo výške 4500 eur.

Účelom príspevku bolo vytvorenie dvoch pracovných miest správcov budov, objektov a potokov obecného úradu. Nastúpiť do práce mali 1. októbra 2014 a pracovať mali deväť mesiacov.

Priložil fiktívne doklady?

"K žiadosti mal starosta predložiť fiktívne písomné doklady zo štátnych inštitúcií, pričom na základe nich bol tento príspevok schválený. Následne 29. septembra 2014 obvinený podpísal dohodu o poskytnutí uvedeného príspevku, čím takto v otázke splnenia podmienok uviedol štát do omylu a neoprávnene od neho vylákal, v zastúpení Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Bardejove, finančné prostriedky, ktoré sú mesačne refundované zo štátneho rozpočtu na základe predložených žiadostí obce o platbu," povedal hovorca.

Starosta je podľa neho stíhaný na slobode a v prípade dokázania vinu mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok