Polícia vtrhla do domu, kde sa zabarikádovala žena útočníka z Uherského Brodu

TA3, ČTK, TASR
25.2.2015 09:50

Vrah, ktorý zastrelil sedem mužov, jednu ženu a napokon aj seba v reštaurácii Družba v moravskom meste Uherský Brod, bol podľa dostupných informácií nezamestnaný a psychicky labilný. Policajné jednotky večer vtrhli do domu, kde sa zabarikádovala jeho žena.

Kukláči odviedli ženu útočníka

Česká polícia v utorok neskoro večer zasiahla proti domu, v ktorom sa podvečer zabarikádovala žena útočníka. Celá akcia v Uherskom Brode na Morave, ktorá trvala len niekoľko desiatok sekúnd, sa podľa portálu iDNES.cz obišla bez streľby.

Zhruba dvadsať minút po akcii policajti ženu z domu vyviedli do pristavenej sanitky. Medzitým sa ukázalo, že rodina mala v meste veľmi negatívnu povesť.

Pľuvanie a hrozby

Podľa miestnych boli manželia psychicky labilní. „Žena často nezmyselne až nepríčetne vykrikovala na ulici, inokedy zas pľuvala na svadobčanov z okna,“ popísal jeden z nich.

Muž sa podľa oficiálnych informácií so žiadnou psychickou chorobou neliečil, manželka pravdepodobne áno. Obyvatelia sa zhodujú, že občas nebrala lieky, čo sa údajne odrazilo na jej správaní. Keď si navyše vypila nejaký alkohol, bolo jej správanie ešte horšie.

Ľudia dávali dohromady i petíciu, aby s touto rodinou úrady niečo robili. Nakoniec to však údajne ani neposlali, pretože sa báli. „Doma totiž vraj mali zbrane a žena navyše z okna vykrikovala, že všetkých zabije,“ dodala svedkyňa.

Masaker v Uherskom Brode

V utorok 62-ročný muž bez kriminálnej minulosti postrieľal v reštaurácii Družba v centre Uherského Brodu osem ľudí.

Medzi obeťami je sedem mužov a jedna žena, zahynul však aj samotný páchateľ, ktorý spáchal samovraždu. Muž vlastnil zbrojný preukaz. Polícia však bude preverovať, či ho získal legálne. Páchateľ pravdepodobne nebol psychicky zdravý. Pred činom telefonoval do televíznej stanice Prima a tvrdil, že je šikanovaný.

Najkrvavejšia streľba za posledné roky?

V nedávnej minulosti sa v Česku odohralo niekoľko viacnásobných vrážd strelnou zbraňou, aktuálny prípad je však zrejme najtragickejší za posledné roky. V roku 2009 v Petřvalde muž na rodinnej oslave zastrelil štyroch ľudí, po čine sa zastrelil. Na 25 rokov bol odsúdený strelec z Litvínovic Ladislav Pacovský, ktorý spolu so synom Johnom zabil troch mužov ako pomstu za to, že ich rodina pomáhala exmanželke.

V roku 2013 dvaja ľudia zomreli a tretí bol ťažko zranený v Raškoviciach. Obeťami bola študentka a jej starý otec, zranená bola študentkina babička. Motívom činu bola neopätovaná láska. Ani jeden
z prípadov však nemal tak veľa obetí ako v Uherskom Brode.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok