Čína je proti každej krajine stretávajúcej sa s dalajlámom

TASR TA3
2.2.2015 11:57

Čína je proti akejkoľvek krajine stretávajúcej sa "v akejkoľvek forme" s dalajlámom. Peking tak dnes reagoval na piatkové oznámenie Bieleho domu o tom, že americký prezident Barack Obama sa zúčastní na spoločnom podujatí s týmto exilovým tibetským duchovným vodcom.

Čína je proti každej krajine stretávajúcej sa s dalajlámom
SITA

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí, ktorého citovala agentúra Reuters, vyzval tiež Spojené štáty, aby sa v tejto otázke zachovali v súlade so spoločnými americko-čínskymi záujmami.

Biely dom oznámil v piatok, že prezident Barack Obama a dalajláma sa majú obaja zúčastniť na udalosti s názvom Raňajky národnej modlitby, ktorá sa bude konať vo štvrtok 5. februára vo Washingtone.

Na každoročné podujatie pozvali aj dalajlámu a ten potvrdil, že naň príde. Obama má tiež v pláne zúčastniť sa ho, pričom s dalajlámom sa stretol už najmenej trikrát - pred rokom a v rokoch 2010 a 2011.


Raňajky národnej modlitby sa konajú každý prvý štvrtok vo februári. Ide o politické a spoločenské fórum osobností, na ktorom sa zúčastňuje americký prezident už od čias Dwighta Eisenhowera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok