Do štúdia holandskej televízie vtrhol ozbrojený muž

TASR TA3
29.1.2015 22:28

Muž oháňajúci sa pištoľou vtrhol do štúdií verejnoprávnej holandskej televíznej stanice NOS a žiadal, aby mu umožnili vystúpiť v živom vysielaní. Muža však rýchlo zatkli, ako bolo vidieť v televíznych záberoch. Dramatická udalosť sa stala v štúdiách v meste Hilversum v strednom Holandsku.

V televíznom štúdiu s pištoľou

Muž v čiernom obleku, bielej košeli a s kravatou vtrhol do štúdia po tom, čo ohrozoval ochranku pištoľou, opísali situáciu svedkovia. Zábery odvysielané holandskou televíziou zachytávali muža, ako kráča štúdiom s čiernou pištoľou za chrbtom a krátko nato vtrhne do miestnosti polícia.

"Odhoď to! Odhoď to! A kľakni si na kolená!"
kričala polícia. Muž odhodil zbraň, ľahol si na zem, štyria či piati policajti mu nasadili putá a odviedli ho preč. Muž im neodporoval.


Reportér verejnoprávnej rozhlasovej stanice NOS uviedol tlačovej agentúre Reuters, že nikto neutrpel zranenia. Televízia NOS prestala vysielať, pretože štúdiá musela polícia evakuovať.

Špióni aj hackeri

Motív mužovho konania nie je známy. V záberoch televízie NOS páchateľ hovorí: "Veci, o ktorých budeme hovoriť (pauza), sú veľmi dôležitými svetovými záležitosťami. Najala si nás špionážna služba."
Podľa agentúry AP muž jednému reportérovi tvrdil, že je členom "združenia hackerov".

Policajná hovorkyňa potvrdila, že muž vstúpil do štúdií približne o ôsmej večer nášho času, ale podrobnosti neposkytla.

Televízia NOS zverejnila počas incidentu na svojom hlavnom spravodajskom kanále odkaz, že "v súvislosti s okolnosťami momentálne nevysiela".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok