Ukrajinskí povstalci tvrdia, že dobyli donecké letisko

SITA
15.1.2015 21:48

Proruskí separatisti vo štvrtok oznámili, že sa im podarilo dobyť celé zničené letisko v meste Doneck na východe Ukrajiny. Donecké letisko, ktorého terminál bol v rukách vládnych síl a ostatné časti pod kontrolou povstalcov, bolo dejiskom prudkých bojov už od mája minulého roku.

Ukrajinskí povstalci tvrdia, že dobyli donecké letisko
SITA/AP

Korešpondent agentúry AP informoval, že na budove letiska vlaje vo štvrtok povstalecká zástava, boje však naďalej pokračujú. Do paľby sa dostali aj okolité dediny, počet možných obetí však nie je známy.

Ukrajinský parlament vo štvrtok odhlasoval obnovenie svojich síl na prednej línii a pokračovanie v postupnej mobilizácii. Stalo sa po tom, čo tajomník národnej rady pre obranu Oleksandr Turčynov varoval, že ruské sily podporujúce separatistov prudko zvýšili svoje vojenské aktivity na východe. Dodal tiež, že na východnej Ukrajine je momentálne nasadených 8 500 vojakov ruskej armády. V stredu podľa Turčynova zomreli dvaja ďalší ukrajinskí vojaci a štyria utrpeli zranenia, keď na ukrajinské pozície dopadlo 129 striel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok