Holder: Spojené štáty sú vo vojne s teroristami

TASR
11.1.2015 16:37

Americký generálny prokurátor Eric Holder dnes vyhlásil, že Spojené štáty sú vo vojne s teroristami, ktorí páchajú násilné činy a na ich ospravedlnenie využívajú islam.

V programe televízie NBC Holder povedal, že Američania sa chcú cítiť bezpeční, ale potenciálne útoky "osamelých vlkov" im v tom bránia. Uviedol, že práve riziko útokov osamelých vlkov ho znepokojuje najviac.

Holder je dnes v Paríži, kde so zástupcami partnerských rezortov európskych krajín rokoval o teroristických hrozbách. Po schôdzke informoval, že americký prezident Barack Obama zvoláva na 18. februára do Washingtonu veľké stretnutie spojencov venované bezpečnostným otázkam.

Pred novinármi v Paríži Holder vysvetlil, že schôdzka spojencov bude venovaná diskusii o odvetných krokoch, ktoré treba podniknúť "proti násilnému extrémizmu, ktorý existuje po celom svete".

Holderova dnešná schôdzka so zástupcami partnerských rezortov európskych krajín sa v Paríži konala v deň, keď sa vo francúzskej metropole koná masový pochod na pamiatku obetí islamistických útokov, ktoré sa v meste odohrali od stredy do piatku a vyžiadali si 17 obetí na životoch. Ide o najzávažnejší útok na území Francúzska za posledné desaťročia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok