Matoviča dobehla nenávisť, tvrdí Bugár. Zaoberať sa ním nechce

TA3 TASR
14.5.2017 12:59

Podpredseda parlamentu Béla Bugár sa v diskusnej relácii televízie TA3 V politike vyjadril k rozhodnutiu Igora Matoviča nezúčastňovať sa zasadnutí parlamentu, ako aj ku kauze otvárania listov.

Absencie nepovažuje za riešenie

Podpredseda parlamentu nevedel odhadnúť, či sa bude v júni rozhodovať o mandáte poslanca Igora Matoviča. "Je otázne, či o tom budeme vôbec rokovať, uvidíme, ale viete, ja si myslím, že nemá nejaký význam zaoberať sa pánom Matovičom," uviedol.

Myslí si, že Matoviča dobehol vlastný štýl politiky, keď sa mu nenávisť, ktorú šíril, vrátila ako bumerang. Jeho rozhodnutie nechodiť do parlamentu pre vyhrážky od neznámeho muža nepovažuje za riešenie situácie. "Riešenie nie je to, že oslabím opozíciu a nebudem chodiť do roboty," uzavrel.

Vraj sa vytvára zlé napätie

Bugár sa vyjadril aj k údajnému čítaniu listov v parlamente. Ak niekto tvrdí, že sa poslancom v parlamente čítali listy, je podľa lídra Mosta-Híd Bélu Bugára obyčajný klamár. "To hocikomu poviem aj pred súdom," dodal.

"Keď chceme prečítať nejaké listy, také možnosti sú, že ani nezistíte, že listy boli otvorene, takže neblbnime," skonštatoval Bugár. Čítanie listov však vylučuje.

"Keby sme to robili, tak budem čušať," poznamenal. Kritika otvárania listov poslancov vyplýva podľa neho z toho, že opozícia, tak ako avizovala, robí koalícii zo života peklo. "Vytvára sa tu veľmi zlé napätie, ako keby všetko, čo robí vládna koalícia, je zlé," skonštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok