Situácia v lyžiarskych strediskách sa od soboty zlepšila

SITA
21.12.2014 10:30

Na strednom Slovensku a Orave pripadlo dva až päť centimetrov nového snehu, vo vyšších polohách opäť začali umelo zasnežovať.

Situácia v lyžiarskych strediskách sa od soboty zlepšila

Situácia v slovenských lyžiarskych strediskách sa od soboty 20. decembra mierne zlepšila, ochladilo sa. Na strednom Slovensku a Orave pripadlo dva až päť centimetrov nového snehu, agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR. Vo vyšších polohách opäť začali umelo zasnežovať.

Na svahoch, ktoré sú aktuálne v prevádzke, sa nachádza 20 až 40 centimetrov prevažne technického snehu. V zimných areáloch Donovaly, Chopok sever a juh, Roháče – Spálená a Tatranská Lomnica sú dobré lyžiarske podmienky, Litmanová a Štrbské Pleso hlásia veľmi dobré podmienky. Prevádzka je čiastočná, no vzhľadom na počet návštevníkov v tomto období dostatočná. Napríklad v Tatranskej Lomnici je otvorených šesť kilometrov svahov, na severnej strane Chopka približne päť, na Štrbskom Plese sú k dispozícii svahy Interski, Juniorská, Turistická a Esíčko. V stredisku Roháče – Spálená spustili v piatok 19. decembra novú šesťsedačkovú lanovku. Zjazdovka, ktorá vedie z hornej časti strediska, je upravená zatiaľ v zúženom profile, okrem toho sa tu lyžuje na zjazdovkách v spodnej časti strediska.

Snehové podmienky:

Chopok sever Biela Púť 30 – 40 cm             dobré
Chopok sever Záhradky   20 - 30 cm             dobré
Chopok juh Srdiečko         20 cm                    dobré
Chopok juh Kosodrevina     30 - 50 cm             dobré
Donovaly Záhradište         10 - 20 cm             dobré
Tatranská Lomnica           30 - 40 cm             dobré
Štrbské Pleso                  40 cm                   veľmi dobré
Roháče – Spálená            30 - 40 cm             dobré
Litmanová                      40 cm                   veľmi dobré

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok