Desať najobľúbenejších videí roka podľa YouTube

Youtube, ČTK
10.12.2014 17:43

Youtube zverejnil zoznam top videí roka 2014. Boduje najmä „pavúčí horor“, ale do rebríčku sa dostali aj iné žarty a niekoľko reklám. Pokračuje rovnako trend zdieľania videí z talentových súťaží. Ide o mix zábavných príspevkov, ale aj videí s hlbším posolstvom.

Desať najobľúbenejších videí roka podľa YouTube
youtube

1. Najsledovanejším videom roka na serveri YouTube sa stal žart poľského filmového amatéra Sylwestra Wardegyho, ktorý navliekol psa do kostýmu obrieho pavúka a s kamerou sledoval vydesené reakcie ľudí. Krátke video si užívatelia internetu pustili už viac ako 113-miliónkrát.

2. Druhé miesto obsadila reklamná kampaň firmy Nike, ktorá pred majstrovstvami sveta vo futbale angažovala Christiana Ronalda do klipu, v ktorom amatérski hráči berú na seba podobu veľkých hviezd.

3. 94 miliónov pozretí vynieslo na tretie miesto video Tatie Pilievovej. S kamerou sledovala dvadsať ľudí, ktorí mali pobozkať človeka, ktorého nikdy predtým nevideli.

4. Veľmi obľúbený bol aj záznam prvého vystúpenia jednej z účastníčok talianskej verzie súťaže Hlas, kde porotcov vyviedol z miery suverénny výkon rádovej sestry spievajúcej hit od Alicie Keys.

5. Takmer 60-miliónkrát si ľudia prehrali video, v ktorom bloger testuje telefón iPhone 6 a zisťuje, že pri tlaku sa mobil ohýba.

6. Z talentovej súťaže Británia má talent pochádza video mladého speváka s raperom.

7. Do rebríčku sa zaradila ďalšia reklama. Nájdete tam milé zábery na šteňa a kone, ale v skutočnosti ide o propagovanie piva Budweiser.

8. Čierny humor použil autor videa na ôsmom mieste. Nechal na ulici opustený detský kočík s vyskakujúcim hrôzostrašným bábätkom a sledoval reakcie okolia.

9. Vo videu, ktoré si diváci prehrali 41-miliónkrát, je rapová bitka medzi Goku a Supermanom.

10. Internetom sa v hojnej miere šírilo aj video, ktoré poukazuje na verbálne obťažovanie žien v uliciach New Yorku. V experimente mladá herečka chcela otestovať, koľkokrát bude v uliciach verbálne alebo inak obťažovaná, ak bude jednoducho len kráčať ulicami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok