Zeman v Kazachstane: Americké pivo je len špinavá voda

TASR
25.11.2014 08:25

Český prezident Miloš Zeman v pondelok počas návštevy Kazachstanu podporil české podniky svojráznym spôsobom. Keď vyzdvihoval české pivovary ako najlepšie na svete, uviedol, že americké pivo je len špinavá voda.

Zeman v Kazachstane: Americké pivo je len špinavá voda
ČTK

Návšteva Kazachstanu priniesla českým firmám zmluvy za 450 miliónov dolárov, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Zeman sa stretol s kazašským partnerom Nursultanom Nazarbajevom. Po rokovaní s ním označil Kazachstan za štát prvoradého a dlhodobého záujmu. Zeman dodal, že krajina urobila od jeho poslednej návštevy v roku 1999 neuveriteľný pokrok.

"Je to krajina hospodárskeho zázraku," zhodnotil Zeman a predpovedal, že tento stepný stredoázijský štát mimoriadne bohatý na suroviny sa stane ešte významnejším ekonomickým hráčom.

Prezident vystúpil aj na podnikateľskom seminári o vzájomnej ekonomickej spolupráci. Upozornil predovšetkým na kvalitu českých pivovarov. "Nezabudnite, že české pivo je najlepšie na svete. Žiadna americká konkurencia ponúkajúca nejakú špinavú vodu nám nemôže konkurovať, tak ako ani nemecké pivovary," vyhlásil Zeman po rusky podnikateľom a zožal za to potlesk.

Dohody za 450 miliónov dolárov, podpísané českými firmami, sa týkajú dodávok technológií a technologických celkov v oblasti poľnohospodárstva, banských zariadení i zbraní, spresnili Novinky.cz.

Český prezident sa nelichotivo vyjadril o slovenskom pive v Českej televízii


Zeman zaperlil na adresu slovenského piva aj výrokom: "Prosím ovšem naše slovenské prátele, aby nekazili chut svých spotrebitelu slovenským pivem."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok