Slovenská pošta zmení doručovanie balíkov

SITA
24.11.2014 14:29

Slovenská pošta, a. s. požiadala Úrad pre reguláciu sieťových komunikácií a poštových služieb o zmenu poštovej licencie.

Slovenská pošta zmení doručovanie balíkov
SITA

Ako spoločnosť v pondelok informovala, plánuje zjednodušiť balíkové produkty a zvýšiť tak svoj podiel na balíkovom trhu. Od budúceho roka bude doručovať balíky v dvoch základných režimoch - na poštu a na adresu. Ľudia si po novom budú môcť svoje balíky vyzdvihnúť na ktorejkoľvek pošte, nielen v mieste svojho trvalého bydliska.

"Balíkový trh vnímame z pohľadu budúcnosti Slovenskej pošty ako veľmi perspektívny aj kľúčový. Preto je naším dlhodobým strategickým zámerom zvýšiť podiel na tomto trhu. Pripravili sme podstatné zjednodušenie nášho balíkového portfólia tak, aby našim službám občania lepšie rozumeli," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker. "Máme viac ako 1 500 pobočiek a z požiadaviek zákazníkov vyplýva, že veľká ich časť by privítala doručovanie balíkov na ľubovoľnú poštu, ktorú si zvolia, kde si môžu svoj balík vyzdvihnúť v oveľa flexibilnejšom čase," dodal Drucker. Takýto spôsob doručovania je podľa neho v súčasnosti rastúcim svetovým trendom.

V prípade balíka na poštu do hmotnosti 5 kilogramov sa cena zníži a pri balíku na adresu zostala cena nezmenená. "Balík na poštu znamená nižšie náklady a z tohto dôvodu dokážeme zákazníkom ponúknuť nižšiu cenu ako doteraz. Z hľadiska nákladov je najdrahšia práve posledná míľa, to znamená doručovanie na konkrétnu adresu, čo nie všetci zákazníci využívajú. Až tretina balíkov sa aj tak vracia na pošty," uviedol prevádzkový riaditeľ Slovenskej pošty Robert Gálik.

Slovenská pošta doteraz poskytovala z hľadiska lehoty prepravy dva štandardné druhy balíkov, a to balík 1. triedy a balík 2. triedy a tiež poskytuje expresný balík s doručením do 24 hodín. Namiesto balíka 1. a 2. triedy bude balík na poštu s kvalitou balíka 1. triedy. Pri balíku na adresu zostala cena aj kvalita rovnaká do hmotnosti 5 kilogramov ako pri balíku 1. triedy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok