Zomrela vojvodkyňa z Alby, žena s najväčším počtom titulov na svete

TASR
20.11.2014 11:41

Vo veku 88 rokov zomrela dnes jedna z najbohatších aristokratiek Európy, španielska vojvodkyňa z Alby, mediálne známa pod menom Cayetana.

Zomrela vojvodkyňa z Alby, žena s najväčším počtom titulov na svete
SITA/AP

Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na správy španielskych médií, podľa ktorých vojvodkyňa zomrela po krátkej chorobe vo svojom paláci v Seville, obklopená svojimi najbližšími.

María del Rosario Fitz-James Stuart y de Silva sa narodila v roku 1926 a na čele jednej z najstarších španielskych aristokratických rodín stála od roku 1955.

Nákladný životný štýl

Bola známa svojím nákladným životným štýlom, vlastnila množstvo luxusných palácov, zámkov, vzácnych umeleckých diel a pozemkov. Hodnota jej majetku sa odhaduje na 600 miliónov až 3,5 miliardy eur. V roku 2011 sa ako 85-ročná po tretí raz vydala - za muža mladšieho o 24 rokov, a to aj napriek nesúhlasu svojich detí i vtedajšieho španielskeho kráľa Juana Carlosa.

Ženích - vtedy 61-ročný štátny zamestnanec a podnikateľ - sa ešte pred svadbou vzdal akéhokoľvek nároku na majetok Domu z Alby, ktorý vojvodkyňa rozdelila medzi svoje deti. Jej predchádzajúci dvaja manželia zomreli.

Vďaka svojmu sobášu, životnému štýlu i charakteristickej tvári znetvorenej plastickou operáciou sa pravidelne objavovala na stránkach španielskeho bulváru.

V poradí 18. vojvodkyňa z Alby bola evidovaná v Guinessovej knihe rekordov ako nositeľka najvyššieho počtu uznaných šľachtických titulov, ktorých mala vyše 50.

Témy: Európa Sevilla
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok