Opozícii demisia ministerky Zvolenskej nestačí, chce odvolávať šéfa parlamentu

TA3
4.11.2014 15:40

Kauza okolo nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou neutícha. Časti opozície demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej nestačí a chcú odvolávať aj predsedu Národnej rady Pavla Pašku.

O odvolaní Pašku dnes hovorili predstavitelia strán NOVA, SaS a Obyčajní ľudia. Podľa nich má byť predseda parlamentu prepojený s firmou Medical group, ktorá vyhrala tender na nákup CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu. U zvyšku opozície však zatiaľ nemajú istú podporu. KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd sa zatiaľ k ich návrhu nevyjadrili. 

Podľa Daniela Lipšica na mimoriadnu schôdzu o Paškovom odvolávaní zatiaľ dostatok podpisov nemajú. Okolnosti nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici by mali na pokyn generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára preskúmať polícia aj prokuratúra. Pavol Paška všetky obvinenia súvisiace s nákupom CT prístroja odmieta.

Fico: Predseda parlamentu by mal Daniela Lipšica zažalovať

Pavol Paška by mal použiť všetky právne kroky a zažalovať Daniela Lipšica. Na otázku, či v kauze CT prístroja v piešťanskej nemocnici nebude žiadať o vyvodenie politickej zodpovednosti predsedu parlamentu Pavla Pašku, to dnes povedal predseda vlády.

„Ja si robím svoju robotu a požiadal som dve osoby, aby vyvodili politickú zodpovednosť za to, že neukontrolovali ľudí, ktorí prijali určité rozhodnutia v správnej rade. Zodpovednosť prijala ministerka zdravotníctva aj podpredsedníčka národnej rady. Ja tu nie som na to, aby som neustále reagoval na velikánov typu pána Lipšica. Jednoducho, ja neviem čo chce, vymýšľa si a bude veľmi správne, ak predseda parlamentu použije všetky právne kroky a zažaluje ho. Pretože to, čo si dovoľuje pán Lipšic, už nemá obdoby. Myslím si, že boli poskytnuté všetky relevantné informácie, ktoré jednoznačne potvrdzujú, že to, čo dnes opozícia hovorí vo vzťahu k pánovi Paškovi, sú úplné nezmysly," doplnil premiér s tým, že nemieni živiť a kŕmiť opozíciu tým, že im bude odpovedať na rôzne výzvy.

Ako dodal, boli odvolaní členovia správnej rady a momentálne je dôležité sa pozrieť na zmluvu, či je vypovedateľná a v akom je stave. „Ak mám správne informácie, tak produkt ešte nebol dodaný do nemocnice. Rovnako sa bude treba pozrieť na správanie riaditeľa piešťanskej nemocnice," doplnil predseda vlády. Zdôraznil, že nemocnica je neziskovou organizáciou.

 

Lipšic: Na podozrenia v súvislosti s firmou som upozorňoval

Lipšic je presvedčený, že celá kauza je biznisom Pašku, keďže bol vo firme Medical Group SK v minulosti konateľom."Ak chcú kolegovia zo Smeru kradnúť, tak nech kradnú na diaľniciach a na tendroch. Ale kradnúť v zdravotníctve považujem za perfídne," vyhlásil poslanec, ktorý podľa vlastných slov už v minulosti upozorňoval na viacero podozrení v súvislosti so spoločnosťou Medical Group SK.

Záznam z tlačovej besedy opozičných strán NOVA, SaS a Obyčajní ľudia

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok