Slovan vyhral nad Košicami, prebudil sa aj strelecky

TA3 TASR SITA
2.11.2014 19:25

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 16. kola Fortuna ligy doma nad hráčmi MFK Košice presvedčivo 3:0. O góly "belasých" sa postarali v prvom polčase Kristián Kolčák a František Kubík, osem minút pred koncom riadneho hracieho času uzavrel gólový účet stretnutia striedajúci Juraj Halenár.

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 16. kola Fortuna ligy 2014/2015 na Pasienkoch nad MFK Košice 3:0. Zverenci trénera Jozefa Chovanca sa tak dobre naladili na štvrtkový zápas 4. kola Európskej ligy UEFA na štadióne pražskej Sparty v I-skupine.

Slovan Bratislava - MFK Košice 3:0 (2:0)

Góly: 12. Kolčák, 45.+1 Kubík, 82. Halenár. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Jablonský, Lásik - Ostojič, Huk, 951 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Perniš - Kolčák, Niňaj, Hudák, Jablonský - Lásik, Štefánik - Žofčák (56. Mészáros), Soumah (64. Halenár), Kubík - Peltier (83. Grendel)

MFK Košice: Stijakovič - Kavka, Ostojič (54. Vancák), Bašista, Šinglár - Korijkov, Huk - Novák, Haskič, Viazanko (65. Skvašík) - Škutka (37. Diaby)

Na takmer prázdnych Pasienkoch v chladnom počasí sa začalo opatrne v nie príliš vysokom tempe. Domáci boli o kúsok futbalovejší a kombinačnejší a už v 12. minúte aj gólovo udreli. Dlhý pas Kubíka za obranu v pozícii zaváňajúcej ofsajdom prebral pravý obranca Kolčák, loptu si dobre naviedol a rutinérsky prekonal Stijakoviča. V 18. minúte nebezpečne hlavičkoval Peltier, ktorý sa dostal do náznaku šance aj o šesť minút neskôr, ale náskok domácich nezvýšil. V 27. minúte sa po rýchlej rozohrávke rútil do šance Kubík, no Stijakovič jeho strelu zlikvidoval, a vzápätí išla strela Soumaha vysoko nad. Košice boli stále zatiahnuté, nevedeli sa dostať do šance. A pykali v nadstavenom čase, keď Kubík dostal prihrávku od Žofčáka za obranu a popri brankárovi hostí dostal loptu aj s prispením tyčky za bránkovú čiaru.

Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, ale na 3:0 mohol v 52. minúte zvýšiť Niňaj, jeho strela išla tesne vedľa. Košice dostali loptu do siete v 58. minúte, keď sa po rohu dostala k Haskičovi a jeho strela zapadla do siete, no pískal sa ofsajd. V 60. minúte zahrial prítomnú hŕstku divákov Soumah technickou strelou, ale Stijakovič ju bravúrne zlikvidoval. Slovan kontroloval priebeh, hostí do šancí nepúšťal, sám sem tam pohrozil, ale ani on šance netvoril. V 81. minúte po rohu "belasí" neskoro vybiehali, lopta sa dostala k zakončujúcemu Košičanovi Hukovi, ale Perniš vyrazil na roh. No a z následnej akcie udrel Slovan po rýchlej krídelnej kombinácii Štefánika, ktorý loptu dostal až ku Halenárovi a kanonier domácich už mal úlohu sám pred bránou ľahkú. Stanovil tak konečný rezultát.

Hlasy:

Jozef Chovanec, tréner Slovana: "Rozhodol prvý polčas. Tam sme sa dostali do vedenia a nadobudli pokoj. Do šatne sme dali rozhodujúci druhý gól. V druhom polčase Košice mali väčšiu aktivitu. Sme spokojní s víťazstvom, a to je tak asi všetko."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Gratulujem súperovi k trom bodom. Predviedli sme odovzdaný výkon, bez agresivity. Hlavne prvý polčas sme odchodili. Slovan si zápas s istotou postrážil. Odchádzame domov s prázdnymi rukami."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok