Nesrovnal sa v prospech Kňažka kandidatúry nevzdá

SITA TA3
28.10.2014 15:42

Nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal sa nevzdá svojej kandidatúry v prospech svojho súpera Milana Kňažka. K takémuto kroku totiž vyzývali strany pravicovej koalície, ktoré v prospech kandidatúry Kňažka stiahli svoju kandidátku na primátora hlavného mesta Tatianu Kratochvílovú a Kňažkovi dnes vyjadrili svoju podporu.

Nesrovnal sa v prospech Kňažka kandidatúry nevzdá
SITA

Nesrovnal tento krok nepodporil, naopak, hovorí o politickom obchode na najvyššej komunálnej úrovni. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii, kde sa vyjadril k svojej ďalšej kandidatúre v novembrových komunálnych voľbách.

Na stiahnutí Tatiany Kratochvílovej z volieb o post bratislavského primátora sa koalícia štyroch strán – SIEŤ, SDKÚ-DS, MOST-HÍD a SaS - dohodla v pondelok. Pre Kňažka chcú totiž vytvoriť čo najširšiu koalíciu pravicových strán. Kňažka od začiatku podporuje KDH a už aj hnutie NOVA, ktoré ho v pondelok odporučilo voliť. Podporu Kňažkovi v novembrových voľbách dnes vyjadrili strany SIEŤ, SDKÚ-DS, MOST-HÍD, pripojiť sa odmietla len SaS, ktorá už v minulosti deklarovala, že Kňažka nepodporí. S postupom pravicových strán však bývalý člen SDKÚ-DS, dnes už nezávislý kandidát na primátora Nesrovnal nesúhlasí. „Dnes sme svedkami ďalšieho politického obchodu na najvyššej komunálnej úrovni,“ uviedol Nesrovnal s tým, že pravicové strany sa rozhodli hodiť cez palubu Kratochvílovú a podporiť Kňažka. Ako dodal, tieto voľby nie sú o ľavici či o pravici, ale o tom, kto vyrieši problémy mesta.

Pre Nesrovnala nie je dôvodom na vzdanie sa kandidatúry ani tretie miesto v poslednom zverejnenom predvolebnom prieskume. Práve neúspech v prieskumoch sa spomína ako dôvod stiahnutia Kratochvílovej kandidatúry. Vzdať sa kandidatúry v prospech Kňažka Nesrovnal nemieni, priznáva však, že ponuku od neho už dostal. „Mal som ponuky a odmietol som ich,“ uviedol Nesrovnal. To však, či mu núkali miesto na magistráte alebo funkciu viceprimátora Nesrovnal nekonkretizoval s tým, že nie je slušné vynášať takéto veci. Kňažko však ešte predpoludním vyhlásil, že o prípadných funkciách po voľbách s nikým nerokoval ani nikomu nič neponúkal.

V Bratislave sa tak po stiahnutí Tatiany Kratochvílovej uchádza o primátorské kreslo deväť kandidátov. Post chce obhájiť súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), zabojovať chce aj Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, NOVA, SDKÚ-DS, MOST-HÍD, SIEŤ). O primátorské kreslo sa uchádza aj mestský poslanec Ivo Nesrovnal (nezávislý) či predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun (nezávislý). Ako nezávislí kandidáti sa o post uchádzajú aj Peter Čiernik, Kristína Ulmanová či fotograf Andrej Palacko. O primátorskú stoličku sa v novembri uchádzajú aj Ivan Bielik (Ľudová strana Naše Slovensko) a Gabriel Karacsóny (Priama Demokracia).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok