Policajti zábránili niekoľkým protestujúcim prejsť cez zátarasy

SITA, TA3
29.2.2012 14:21

Ťažkoodenci museli zabrániť hŕstke protestujúcich dostať sa cez kovové zábrany k parlamentu. Od rána stálo niekoľko desiatok protestujúcich pred Národnou radou SR. Na poludnie sa chceli dostať k budove parlamentu voľným priestorom medzi zábranami.

Niekoľkým sa to podarilo, na čo polícia priechod zatvorila. Protestujúci chceli kovovú zábranu odhodiť a zápasili o ňu s policajtmi, jednotlivci sa snažili aj o jej preskočenie. Následne boli privolaní z neďaleko odstaveného autobusu ťažkoodenci, ktorí vytvorili špalier pred schodmi do NR SR.

Do parlamentu dnes ráno pred začiatkom schôdze NR SR prišla len malá skupinka zvolávateľov a sympatizantov protestov Gorila. Tú polícia pustila s poslancom NR SR za SaS Martinom Poliačikom na balkón, aby mohli sledovať rokovanie poslancov.

Sme zvedaví na priebeh schôdze NR SR. Očakávame, že či do programu bude zaradený bod o zrušení trestno-právnej imunity. Ak nebude, sme rozhodnutí blokovať vstup do parlamentu,“ povedal dnes novinárom jeden z organizátorov protestov Peter Pčolinský.

Ten je presvedčený, že ľudia prídu, aby sa im podarilo obkľúčiť vchody do parlamentu. Spred NR SR by sa mali protestujúci vydať pred centrálu Penty do Petržalky. „Je to zvolávané cez sociálnu sieť. My zvolávame ľudí pred NR SR. Kam sa ľudia rozpŕchnu, neviem, ale predpokladám, že tým smerom,“ povedal Pčolinský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok