Slovan porazil Jugru, Nagy štvorbodový

SITA
20.10.2014 18:15

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelkovom súboji Kontinentálnej ligy (KHL) na ľade Jugry Chanty-Mansijsk 4:3 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Petriho Matikainena pritom prehrávali na konci druhej tretiny 1:3.

Slovan porazil Jugru, Nagy štvorbodový
SITA

Za tohto stavu ešte v 38. min znížil slovinský útočník Žiga Jeglič a zápas poslal do predĺženia Vladimír Mihálik gólom zo 47. min. V nadstavenom čase gól nepadol a v prvej sérii nájazdov rozhodol o dvoch bodoch pre "belasých" Ladislav Nagy. Spomenutý útočník, ktorý je najlepším hráčom Slovana v tejto sezóne, mal prsty vo všetkých troch góloch svojho tímu: v 6. min otvoril skóre a neskôr pridal dve asistencie.

Slovanisti víťazstvom v Chanty-Mansijsku prelomili nepriaznivú sériu, predtým prehrali päť duelov zo šiestich. "Belasým" patrí momentálne 11. miesto v Západnej konferencii, na poslednú postupovú pozíciu do play-off majú trojbodové manko. Slovenský zástupca v KHL sa najbližšie predstaví v stredu od 17.00 h SELČ v Nižnekamsku. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelkový výsledok: 
Jugra Chanty-Mansijsk - Slovan Bratislava 3:4 po sam. nájazdoch (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 7. Maxwell (Kašpar), 10. Pepeľajev (Sergejev, Magogin), 37. N. Gusev (Larsen, Čibisov) - 6. L. Nagy (Jeglič, Starosta), 38. Jeglič (L. Nagy), 47. V. Mihálik (L. Nagy), rozhodujúci sam. nájazd L. Nagy 
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Gamalej - Streľcov, Tarasov (všetci Rus.) 

Zostavy:
Jugra: Biriukov - Larsen, Mamkin, Sergejev, Želdakov, Staľnov, D. Sokolov, Pepeľajev, Putilov - Kašpar, Gorbunov, Maxwell - Buľanskij, Magogin, N. Gusev - Čibisov, Romancev, Bortnikov - Jacenko, Točinskij, Korenev 
Slovan: Backlund - Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, V. Mihálik - Netík, Surový, Bartovič - Vondrka, V. Nedorost, L. Hudáček - L. Nagy, Tičar, Jeglič - Kudrna, Bližňák, Lunter 

Hlasy (zdroj: hcslovan.sk): 
Petri Matikainen (tréner Slovana): "Odohrali sme ďalší náročný duel. Mali sme trošku horší štart, v prvých dvoch tretinách sme spravili dosť chýb, bolo ich viac ako v predošlých zápasoch. V druhej prestávke sme hráčom povedali, že musíme hrať oveľa jednoduchšie. Tretia tretina bola najlepšia, chlapci hrali podľa pokynov, podarilo sa nám vyrovnať. Boli sme aktívni, zápas sa nám v riadnom hracom čase nepodarilo rozhodnúť. Nájazdy sú už lotéria, no som veľmi rád, že sa nám ich podarilo zvládnuť. Výhra a zisk dvoch bodov do tabuľky sú veľmi dôležité." 

Ladislav Nagy (útočník Slovana a autor rozhodujúceho nájazdu): "Dnes sme sa dosť trápili, nehrali sme dobre a tak zostáva veriť, že táto výhra nás nakopne do ďalších zápasov. Osobne som rád, že našu päťku bolo vidieť a dala viac gólov. Dnes musíme byť vďační aj za tie dva body, pretože po hernej stránke to naozaj nebolo dobré. Musíme ešte viac makať a verím, že sa to v najbližších zápasoch otočí. Situáciu pri mojom prvom góle na tréningoch teraz často nacvičujeme. Máme sa tlačiť pred bránku a snažiť sa tečovať puky, ktoré nám obrancovia pred brankára nahadzujú. Je úplne jedno, kto dá tie góly, teraz je nesmierne dôležité, aby sme začali znovu vyhrávať a udržali sa na priečkach, z ktorých sa postupuje do play-off. Z tohto pohľadu budú veľmi dôležité práve zápasy, ktoré nás čakajú do konca októbra."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok