ČEZ chce predat časť veterných projektov v Poľsku

TASR
14.10.2014 09:48

Český pološtátny energetický kolos ČEZ uvažuje, že sa zbaví časti veterných projektov v Poľsku, ktoré vlastní cez poľskú firmu Eco-Wind Construction. V nej má ČEZ podiel vo výške 75 %. Informuje o tom na svojej internetovej stránke český denník E15.

ČEZ chce predat časť veterných projektov v Poľsku
ČTK

"Portfólio spoločnosti Eco-Wind, ktoré predstavujú projekty s výkonom takmer 800 megawattov, prejde optimalizáciou. Vybrané projekty budú predané," uvádza ČEZ v najnovšej správe pre investorov.

Dôvodom možného predaja je neistota súvisiaca s poľskou štátnou podporou zelenej energie, vrátane veterných elektrární. "Od finálneho znenia zákona o obnoviteľných zdrojoch sa bude odvíjať budúci rozvoj jednotlivých projektov výstavby veterných fariem," povedala novinám hovorkyňa ČEZ Barbora Pulpánová.

Podľa správ, ktoré zverejnila poľská tlač, ČEZ už rokoval s poľskými energetickými spoločnosťami Enea a Tauron. "Ako sa vyvíjajú tieto rokovania, nebudeme v tejto chvíli komentovať," uviedla Pulpánová.

Denník E15 pripomína, že zatiaľ čo v Poľsku ČEZ uvažuje o predaji časti veterných zdrojov, v Rumunsku už od podobných plánov fakticky upustil. Pôvodne totiž ČEZ uvažoval, že odpredá časť veterného parku Fantanele a Cogealac s celkovým výkonom 600 megawattov. Dôvodom bolo zníženie podpory pre obnoviteľné zdroje energie zo strany rumunského štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok