Giro d'Italia odštartuje na Sardínii, favoritmi sú Quintana a Nibali

TA3 TASR
4.5.2017 23:13

Jubilejný stý ročník slávnych cyklistických pretekov Giro d'Italia odštartuje už v piatok 5. mája na Sardínii. Organizátori si na jazdcov pripravili 21 rôznorodých etáp a dokopy 3615,4 kilometrov, ktoré povedú 16 regiónmi Talianska.

Pretekár stajne Movistar Quintana tak chce napodobniť legendárneho Taliana Marca Pantaniho. "Pirátovi" sa ako poslednému podarilo vyhrať obe podujatia v jednej sezóne a to v roku 1998. Pred dvomi rokmi sa o to pokúsil Španiel Alberto Contador, Giro ovládol, no na francúzskych cestách nestačil na víťazného Chrisa Froomea a obsadil piate miesto.

"Nikdy predtým sme nehrali takú hazardnú hru, no cítime, že sme na správnej ceste za úspechom a trénovali sme dostatočne, aby sme bojovali o maximum na oboch," povedal Kolumbijčan.

"Som sebaistý, pretože som už bojoval o triumf na dvoch Grand Tours v jednom roku. Síce som obe nevyhral, ale bol som na pódiu a na jednej som triumfoval. Navyše, je vzrušujúce bojovať o triumf na 100. výročí. Cítim, že som sa za posledný rok zlepšil a dospel. Preto si myslím, že je pre mňa správny čas, aby som za tým išiel," povedal. Vlani skončil tretí na Tour de France a vyhral Vueltu, rok predtým bol na Tour druhý a štvrtý v Španielsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok