Matej Homola opäť vicemajstrom Európy FIA ETCC

TASR
28.9.2014 18:54

Slovenský pretekár Matej Homola obsadil konečné 2. miesto v seriáli cestných automobilov FIA ETCC. V záverečnom podujatí sezóny v talianskej Perguse ho predstihol ruský pretekár Nikolaj Karamyšev, ktorý sa stal majstrom Európy. Slovenský jazdec tak zopakoval umiestnenie z minulého roka.

Matej Homola opäť vicemajstrom Európy FIA ETCC
SITA

Trať okolo jazera Pergusa merala 4950 metrov a Homola bojoval o prvé miesto s Karamyševom. Ruského pretekára predbehnúť nedokázal a obsadil konečné druhé miesto. Keďže sa na Sicílii udeľoval dvojnásobný počet bodov,

Karamyšev sa následne stal majstrom Európy FIA ETCC 2014. Do druhých pretekov štartoval Homola zo 7. miesta, keďže poradie prvých ôsmich jazdcov sa v druhých pretekoch otočilo. Po prvých dvoch kolách už bol na 2. mieste za Igorom Skuzom štartujúcim na druhom RML Cruze. V takomto poradí aj prešli cieľovou páskou. Po spočítaní bodov sa Homola stal absolútnym víťazom víkendu na okruhu Pergusa a tak si sicílske publikum vypočulo slovenskú hymnu.

Konečné poradie:
1. N. Karamyšev (Rus.) 103 bodov, 2. M. HOMOLA (SR) 93, 3. I. Skuz (Ukr.) 79, 4. A. Biter (Tur.) 50, 5. M. Gračev (Rus.) 23, 6. Franz Engstler (Nem.) 1.

Témy: Sicília Európa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok