Argentína dala Nemecku 4 góly, všetky zariadil Di María

SITA TA3 youtube.com
4.9.2014 09:32

Hráči Argentíny zdolali v repríze finálového stretnutia v júli skončených majstrovstiev sveta vo futbale Nemcov na ich pôde v Düsseldorfe 4:2 a dokonale sa im revanšovali za prehru 0:1 po predĺžení na brazílskom šampionáte.

"Albicelestes" aj bez zraneného Lionela Messiho viedli v 50. min už 4:0. Domáci úradujúci majstri sveta nehrajúci v najsilnejšom zložení zvládli potom už iba skorigovať výsledok tohto medzištátneho prípravného zápasu na konečných 2:4. O všetky štyri zásahy Juhoameričanov sa postarala letná posila Manchestru United Ángel Di María. Na prvé tri góly prihral spoluhráčom a štvrtý pridal sám krátko po polčasovej prestávke, keď umne preloboval striedajúceho brankára Romana Weidenfellera. "Ángel Di María dokázal, že patrí medzi piatich najlepších futbalistov na svete," pochválil svojho zverenca nový tréner Argentínčanov Gerardo Martino, pre ktorého to bola premiéra v tejto pozícii. "Som veľmi spokojný s výkonom môjho tímu. Napriek tomu, že mnohí z reprezentantov v novej sezóne toho ešte veľa neodohrali, ukázali sa v dobrom svetle," pridal bývalý kouč FC Barcelona.

Futbalisti Ukrajiny zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí nad Moldavcami tesne 1:0. Jediný gól strelil na Olympijskom štadióne v Kyjeve v 63. min striedajúci Roman Bezus. Zverencom Michaila Fomenka tak, aspoň pokiaľ ide o výsledok, vyšla generálka na začínajúcu sa kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska, v ktorej si na úvod zmerajú sily s reprezentantmi Slovenska. Tento duel C-skupiny sa uskutoční v pondelok 8. septembra o 20.45 h SELČ tiež v metropole Ukrajiny.

Hráči Česka podľahli v stredajšom dueli v Prahe výberu USA 0:1. Jediný gól prípravného stretnutia strelil na Letnej 27-ročný hráč francúzskeho Nantes Alejandro Bedoya. Nový tréner ČR Pavel Vrba stále čaká na prvý triumf v pozícii šéfa realizačného tímu. "Musíme si priznať, že výsledky nie sú optimálne, ale stojím si za tým, že hráči sa snažili odviesť maximum," uviedol Vrba po štvrtom súboji po sebe bez víťazstva. "Utvárame si dostatok príležitostí, ale nepremieňame ich. Príliš často sa nevidí, aby mužstvo s toľkými šancami nedalo ani gól," doplnil podľa iDnes.cz český lodivod.

Výber Anglicka vo večernom zápase vo Wembley zvíťazil nad Nórskom tesne 1:0, keď o jediný presný zásah sa v druhom polčase z pokutového kopu postaral nový kapitán "troch levov" Wayne Rooney. 

Súhrn výsledkov stredajších medzištátnych prípravných stretnutí vo futbale:

KYJEV 
Ukrajina - Moldavsko 1:0 (0:0) 
Gól: 63. Bezus 
Ukrajina: Pjatov - Rakickij, Fedeckij, Ševčuk (46. Makarenko), Kučer - Stepanenko, Galovskij (46. Gromov), Gusev (75. Morozjuk), Tymoščuk (26. Kovaľčuk) - Zozuľa (64. Gladkyj), Jarmolenko (46. Bezus) 

DÜSSELDORF 
Nemecko - Argentína 2:4 (0:2) 
Góly: 52. Schürrle, 78. Götze - 20. Agüero, 40. Lamela, 48. F. Fernández, 50. Di María 

CHIMKI 
Rusko - Azerbajdžan 4:0 (3:0) 
Góly: 6. a 12. Keržakov, 41. Ignaševič, 81. Granat 

MATREI (Rak.) 
Litva - Spojené arabské emiráty 1:1 (1:0) 
Góly: 41. Matulevičius - 90.+ Sanqour 

RIGA 
Lotyšsko - Arménsko 2:0 (1:0) 
Góly: 16. a 75. Sabala 

ODENSE 
Dánsko - Turecko 1:2 (1:0) 
Góly: 35. Agger (z pok. kopu) - 55. Sahan, 90.+ Tufan 

PRAHA 
Česko - USA 0:1 (0:1) 
Gól: 39. Bedoya 

DUBLIN 
Írsko - Omán 2:0 (1:0) 
Góly: 20. K. Doyle, 81. A. Pearce 

LONDÝN 
Anglicko - Nórsko 1:0 (0:0) 
Gól: 68. Rooney (z pok. kopu)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok