Dunajská Streda zvíťazila nad Myjavou najtesnejším výsledkom

TA3 TASR SITA
16.8.2014 21:26

Futbalisti FK DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 6. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy nad hráčmi Spartaka Myjava 1:0. Jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal v 80. min striedajúci Roland Černák, ktorému príležitosť na skórovanie vypracoval ďalší hráč z lavičky Vojtech Horváth.

DAC Dunajská Streda - Spartak Myjava 1:0 (0:0)

Gól: 80. Černák. Rozhodoval: Glova, ŽK: Struhár - Beňo, Marček, ČK: 90.+1 Marček, 2157 divákov

zostavy a striedania:

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Tóth, Struhár, Szabó - Ujlaky, Straka (79. Horváth), Krišto, Brašeň (74. Nguekam) - Jurčo, Sabler (61. Černák)

Spartak Myjava: Solnička - Beňo, Jánošík, Černáček, Švec (83. Bílovský) - Marček - Pekár, Sládek - Daniel (68. Duga), Kuzma (74. Oršula), Ciprys

Začiatok stretnutia patril domácim futbalistom. V úvodných desiatich minútach mali hneď dve dobré príležitosti na skórovanie, n Jurčo a po ňom ani Krišto Solničku neprekonali. V 17. minúte si postavil loptu Szabó, ani jeho priamy kop zo strednej vzdialenosti si cestu do hosťujúcej brány nenašiel. O desať minút neskôr zahrozili aj Myjavčania, Ciprysovu spätnú prihrávku z pravej strany do pokutového územia však zblokoval Tóth. Najväčšiu príležitosť úvodného dejstva spálil v 32. minúte hosťujúci Sládek. Po úspešnej kombinácii sa ocitol sám pred Penksom, brankára domácich však nedokázal prekonať. Dunajskostredčania následne vystupňovali svoju aktivitu, no do polčasového hvizdu sa nepresadili.

Druhé dejstvo otvorili možnosťou na skórovanie hostia, Jánošíkova hlavička po štandardnej situácii však Penksu neohrozila. Domáci mali častejšie loptu na kopačkách, recept na myjavskú defenzívu však nevedeli nájsť. V 79. minúte sa dostal do šance Krišto, no jeho umiestnenú hlavičku parádnym zákrokom vytesnil Solnička. O minútu neskôr už myjavský brankár nestačil na zakončenie striedajúceho Černáka, ktorému loptu ideálne posunul ďalší hráč z lavičky Horváth. Minútu pred koncom zápasom podbehol Penksa centrovanú loptu, tá sa dostala na kopačku Sládeka, ktorý však trestuhodne prestrelil úplne prázdnu bránu. Dunajská Streda tak zdolala Myjavu 1:0.

Hlasy:

Mikuláš Radványi, tréner DAC Dunajská Streda: "Vstúpili sme do zápasu aktívne, so zámerom dať prvých 10-15 minút gól. Potom sa dostal k slovu súper a vypracoval si niekoľko šancí. V druhom polčase boli hostia aktívnejší, my sme nevyužili naše šance. Som rád, že nám vyšli striedania. Potešil ma gól mladého Černáka, ktorý ako 17-ročný skóroval. Hráči dnes ukázali srdce."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Ustáli sme prvých 10-15 minút a úvodný tlak domácich, potom sme mali aj šance, ktoré sme však nepremenili. Keď nedáme na ihriskách súperov gól, je šanca, že domáci skórujú. Keď nestrelíme gól, nemôžeme bodovať. Som rád, že sa už končí séria vonkajších zápasov. Dnes sme mohli bodovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok