Hadamczik v hre o post trénera reprezentácie Bieloruska

SITA
7.8.2014 16:46

V hre o post trénera mužskej hokejovej reprezentácie Bieloruska je najnovšie aj Alois Hadamczik. Ten do februára 2014 viedol český výber, na funkciu rezignoval po neúspechu na ZOH v Soči.

Hadamczik v hre o post trénera reprezentácie Bieloruska
SITA/AP

V súvislosti so šéfom bieloruskej striedačky sa v júni hovorilo najmä o Michailovi Zacharovovi, ktorý v minulosti pracoval na tejto pozícii už dvakrát (v rokoch 2003 až 2005 a 2009 až 2010). Okrem neho sú kandidátmi údajne aj Vladimir Krikunov, Eduard Zankovec (asistent trénera v Omsku) a Oleg Mikuľčik.

"Bielorusko nemá také trénerské možnosti ako napríklad Rusko, no reprezentácia predvádza typický európsky hokej - dobre korčuľuje a predvádza kvalitnú technickú hru. Bolo by veľmi zaujímavé pracovať s týmto družstvom. Ak by sa so mnou chcel niekto porozprávať na túto tému, nemám problém. Navyše, maximálne dva mesiace by mi trvalo, kým by som oprášil svoju ruštinu. Z bieloruského tímu urobiť silného súpera podľa mňa nie je otázkou peňazí, ale prestíže a hrdosti. Keď som bol v Minsku, videl som na zápasoch Dinama veľa priaznivcov," cituje 62-ročného Hadamczika portál Pressball.by.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok